Uusi perusluokan koulutusmateriaali julkaistu

T1-modulin tutkintoon valmistava materiaali.
OH2BU
Viestit: 177
Liittynyt: 14.02.2014 12:24

Uusi perusluokan koulutusmateriaali julkaistu

ViestiKirjoittaja OH2BU » 16.10.2016 16:01

UUSI VALTAKUNNALLINEN PERUSLUOKAN OPETUSMATERIAALI NYT TÄYDENTYNYT!

Koskaan ei oppiminen tai uuden opettaminen ollut näin helppoa!

Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; julkaisema ja vapaasti käytettävä perusluokan opetusmateriaali on nyt täydentynyt aivan ennennäkemättömällä uusitulla T1-moduulin materiaalilla! Materiaalin on piirretty ja uusittu runsaasti kuvia. Lisäksi aineistoa on joltakin osin karsittu ja joltakin osin täydennetty vastaamaan vielä paremmin T1-moduulin kysymyksiä. Sivumäärä on kuitenkin pysynyt samassa kuin aiemmin: 78 sivua eli askelta amatööriksi! Päivitetystä T1- ja K-modulin opetusmateriaalista voit lukea seuraavasta linkistä:
http://www.oh3ac.fi/kurssimateriaali.html

Nämäkin uudistetut materiaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Aiempia versioita onkin käytetty ympäri Suomea ja ulkomailla sekä kursseilla että itseopiskelussa. Materiaalin voit ladata itsellesi kerhon koulutussivun alalaidasta:
http://www.oh3ac.fi/ra-kurssi.html

T1-moduulin - tekniikka ja sähköturvallisuus - uusi opetusmoniste!

Uusi T1-opetusmoniste sisältää siis radioamatööritutkinnossa edellytettävän tekniikan ja sähköturvallisuusmääräysten materiaalin! Opiskelu on tehty ennennäkemättömän helpoksi. http://www.oh3ac.fi/T1-moduuli%20OH3AC%202016%20uusi.pdf

Kerhon opetusmateriaali - sekä T1- että K- - sopivat erityisesti itseopiskelijoille sekä kurssien uusille opettajille. Materiaali sisältää - pieniä poikkeuksia lukuunottamatta, jotka nekin on erikseen merkitty - vain tutkinnossa tarvittavan tiedon. Kokeneemmalle kouluttajalle materiaali antaa vastaavasti selkeän pohjan, jota on helppo täydentää siltä osin kun haluaa laajentaa opetusta.

Ennennäkemättömän helppoa oppimista!

T1-materiaali etenee loogisesti siitä, mitä sähkö on aina sähköturvallisuusmääräyksiin. Jokaisen opetussivun alalaidassa on linkki kaikkiin siltä sivulta tutkintoon mahdollisesti tuleviin kysymyksiin. Eräillä sivuilla linkit on vielä ryhmitelty eri aihealueisiin. Jos osaat ja hallitset vaikkapa
muuntajan käämien kierroslukujen laskemisen, sinun ei tarvitse kahlata läpi kaikki 12 kysymystä. http://www.oh3ac.fi/Vastaanottimet%20sivu.gif

Lisäksi sivun oikeassa yläkulmassa saattaa olla vielä linkki lisämateriaaliin, jotka saattavat helpottaa asian ymmärtämistä. Huumoriakaan ei ole unohdettu, sillä eräät linkit vievät Karin, OH5YW; erinomaisiin piirroksiin, jotka joko keventävät joskus raskasta aineistoa tai saattavat antaa
"ahaa"-elämyksen aiheeseen!

Sivun alalaidassa olevaa linkkiä "klikkaamalla" pääsee asianomaiseen kysymykseen. http://www.oh3ac.fi/02061%20650.gif

Klikkaamalla kysymys auki!

Jokainen T1-moduulin 450 kysymystä on "aukaistu" erillisellä, 1-4 sivua pitkällä, *.pdf:llä. Sivuja on yhteensä 572 kappaletta ja niissä on käyty läpi 2090 vastausvaihtoehtoa. Jokaisella sivulla on periaatteessa kolme osiota:
1) - Kysymys sekä oikeat ja väärät vastaukset.
2) - Kysymyksen liittyvät keskeiset opetuskohdat.
3) - Jokainen vastaus - sekä oikea että väärä - selitettynä miksi on "oikea" tai "väärä." Kaikki
laskutehtävät ratkaistu "rautalankamallilla"

1) - Sivun ylälaidassa on itse kysymys ja sen jälkeen lueteltuna kaikki kysymyksessä olevat vastausvaihtoehdot! Oikeat vastaukset ovat aina ensimmäisinä ja sinisellä. Väärät vastaukset tulevat vasta tämän jälkeen ja ne on merkitty punaisella! Lukemalla pelkästään oikeat
(siniset) vastaukset ja kavahtamalla vääriä (punaiset) vastauksia opit jo paljon.
2) - Kysymysten jälkeen on kerrattu keskeisesti ne kohdat, jotka opetusmateriaalissa liittyvät kysymykseen. Lyhyet kertaukset auttavat muistamaan kysymykseen liittyvät teorian tai asian käsittelyn materiaalissa.
3) - Jokainen vastaus on erikseen käyty läpi ja kerrattu tai kerrottu, miksi se on oikea tai väärä. Kaikissa laskuissa, joissa se on järkevästi mahdollista, on laskutehtävä, sen eteneminen ja vastaus kerrattu yksityiskohtaisesti. Kuin rautalangasta vääntämällä. Väärien vastausvaihtoehtojen kohdalla on korostetusti, että se on väärä.

K-moduulin - radioamatöörimääräykset ja liikenne - päivitetty opetusmoniste!

http://www.oh3ac.fi/K-moduuli%20OH3AC%202016%20uusi.pdf
K-moduulin opetusmoniste uusittiin alkuvuodesta 2016 ja oli jo käytössä kevään koulutuksessa. Opetusmoniste on nyt päivitetty syksyn kursseja varten. Sivuja aineistossa on 48. sijainti. K-moduulin sisältö on järjestetty uudestaan loogiseksi kokonaisuudeksi viiteen eri pääkohtaan:
1) Hätäliikenne
2) Luvat ja oikeudet
3) Radioamatööriviestintä
4) Yhteyksien pitäminen eli liikennöinti
5) Taajuudet, turvallisuus ja tekniset määräykset.

K-moduulin tutkinnossa on 60 väittämää, jotka ovat joko oikein tai väärin. Materiaalissa on kunkin sivun vasemmassa laidassa sinisen laatikon sisällä siitä kohdasta materiaalia olevan aineiston nimi.

Klikkaamalla linkkiä löytyy erillinen *.pdf-sivu, jossa ao. aihealueen väittämät on käyty läpi. Samalla logiikalla kuin T1-materiaalissa, on sivun alussa sinisellä oikeat vastaukset. Koska vastaukset tai paremminkin väittämät ovat oikein, ei niitä ole erikseen selitetty. http://www.oh3ac.fi/Radiolupa.gif

Oikeiden vastausten jälkeen - punaisella varoitustekstillä - on erikseen käyty läpi väärät väittämät. Jokaisesta väittämästä on selitetty, miksi se on väärä. Punaisella on toistuvasti ennen ja jälkeen väärää väittämää kerrottu että se on väärä. Logiikka tähän löytyy siitä, että väärä väittämä jää usein "päähän" ja tutkinnossa tutkittava saattaa näkömuistiinsa perustuen väittää väärän vastauksen olevan oikea.http://www.oh3ac.fi/K3302.gif

Kursseilla olemmekin usein antaneet ohjeeksi lukea vain oikeat vastaukset. Jos harjoitustutkinnossa vastaa väärin, kannattaa siinä tapauksessa käydä väärien vaihtoehtojen listauksesta lukemassa, miksi vastaus on väärä.

Muu materiaali

K-moduulin tutkinnossa tarvitaan lisäksi luettavaksi Viestintäviraston radioamatöörimääräykset ja määräykset taajuusalueista ja niillä käytettävistä suurimmista tehoista. Nämä löytyvät seuraavista linkeistä:

http://www.oh3ac.fi/Viestintavirasto_6J_2014M.pdf

https://www.viestintavirasto.fi/attachments/maaraykset/Radioamatooriviestinnan_taajuusalueet_ja_suurimmat_sallitut_lahetystehot.pdf

Lisäksi kurssilla käyteen kerhon kotisivulta löytyvää "Bandijaot" -nimistä yhden sivun taulukkoa, joka kätevästi kertoo mitä modea milläkin kohtaa bandia saa käyttää. Tästä taulukosta on hyötyä myös vanhemmalle radioamatöörille.
http://www.oh3ac.fi/Bandijaot.pdf

Kerhoille oman kerhon logolla räätälöityä materiaalia!

Kaikki OH3AC:n sivulta löytyvä koulutusmateriaali on vapaasti kaikkien käytettävissä, joko kerhojen kursseilla tai itseopiskelussa.

Mikä kerho haluaa käyttää tätä materiaalia, olemme myös pyydettäessä valmiit antamaan kerhojen käyttöön materiaalin *.ppt eli PowerPoint-muodossa. Pyynnöstä toimitamme kerhoille materiaalin myös niin, että "OH3AC"-logo on korvattu kerhon omalla logolla tai nimellä.
Maailma ei ole täydellinen - haastamme sinut auttamaan Kukaan kouluttaja tai oppimateriaalin tekijä ei ole täydellinen. Kun löydät materiaalista virheen, väärän väittämän ja jos muuten haluat korjata, lisätä tai muuttaa materiaalia - otamme kaiken kiitoksella vastaan!

Käy tutustumassa materiaaliin! Laita kommenttia oh3ac@oh3ac.fi

Teksti Jari, OH2BU

Palaa sivulle “T1-moduli”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa