logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

"ANTENNIHAKEMUS- JA -SOPIMUSKAAVAKE

Tässä pikalinkit malttamattomalle:
Antennihakemus *.pdf-muodossa
Antennihakemus *.doc-muodossa, johon voit editoida omat tietosi ja muuttaa sitä haluamallasi tavalla.

Antennisopimus *.pdf-muodossa
Antennisopimus *.doc-muodossa, johon voit editoida omat tietosi ja muuttaa sitä haluamallasi tavalla.

HAE ANTENNILUPAA TALOYHTIÖLTÄSI, TEE ANTENNISOPIMUS

Oheiset kaavakkeet on käyty lävitse kolmen erillisen isännöitsijän kanssa ja ovat heidän mielestään sellaisia, että taloyhtiön nimissä he voivat niihin laittaa nimensä. Malli on myös toimitettu valtakunnallisen kiinteistöjärjestölle. Heidän edustajansa sanoi mallien "vaikuttavan hyviltä" mutta että järjestö ei ilman suurempaa hyväksymiskierrosta voi antaa näille virallista siunausta.

MITEN SAAN LUVAN ASENTAA TALOYHTIÖÖN KATOLLE ANTENNIN?

Suuri osa radioamatööreistä asuu kerrostaloissa. Moni omassa mutta vielä useampi vuokralla. Antennin asentamiseen tarvitaan usein isännöitsijän tai taloyhtiön hallituksen lupa. Radioamatööriharraste on näille ihmisille usein vieras ja toisaalta heitä painaa päälle myös vastuu kiinteistöstä ja sen arvon pysymisestä. Taloyhtiön isännöitsijän tehtävänä on huolehtia taloyhtiön asioista taloyhtiön hallituksen alaisena. Taloyhtiön hallituksessa taas istuu yleensä vain henkilöitä, jotka omistavat taloyhtiössä huoneistoja. Heille on tärkeää, että taloyhtiö säilyttää arvonsa!

LUO HYVÄT SUHTEET ISÄNNÖITSIJÄÄN JA HALLITUKSEEN!

Löydät tältä sivulta mallin antennihakemuksen tekemiseen. Se toimitetaan yleensä isännöitsijälle tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle. Lienee selvää, että etukäteen tulee jomman kumman tai kummankin kanssa alustavasti keskustella ja kuulostella heidän suhtautumistaan asiaan. Mitä paremmissa väleissä olet heidän kanssaan, sitä suurempi todennäköisyys sinulla on saada antennillesi lupa.

Vanha koettu keino on, että hakeudu taloyhtiön hallitukseen. Kun istut siellä, näidenkin asioiden hoitaminen on monta kertaa helpompaa. Taloyhtiön hallitukseen on harvoin tunkua ja kun yhtiökokouksessa pidät yhdenkin sopuisan puheenvuoron, joku varmaan sinua sinne ehdottaa.

Jos asut vuokralaisena, ei sekään ole este päästä taloyhtiön hallitukseen. Sen asunnon omistajan, jossa asut, valtakirjalla voit osallistua yhtiökokoukseen jne.

Myös vanha koettu keino on kutsua isännnöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja asemallesi - vaikka sinulla ei vielä antennia ole - ja kertoa antennin merkityksestä harrasteellesi.

JÄTÄ ANTENNIHAKEMUS

Ohessa on malli antennihakemuksesta:

Antennihakemus *.pdf-muodossa
Antennihakemus *.doc-muodossa, johon voit editoida omat tietosi ja muuttaa sitä haluamallasi tavalla.

Muista, että "kauniisti" tehty ja hyvää suomea oleva hakemus auttaa aina ja antaa sinusta hyvän kuvan!

Tämän antennihakemusmallin tavoitteena on olla "lähete" - aasinsilta - sopimusluonnokselle.

JÄTÄ LUONNOS ANTENNISOPIMUKSEKSI

Ohessa on malli antennisopimuksesta:

Antennisopimus *.pdf-muodossa
Antennisopimus *.doc-muodossa, johon voit editoida omat tietosi ja muuttaa sitä haluamallasi tavalla.

Tämä sopimus sisältää kaikki ne asiat, jotka ovat taloyhtiöille tärkeitä: kuka vastaa kustannuksista, kuka vastaa mahdollisista vahingoista jne. Sekä pykälä irtisanomiseen.

Näissä kahdessa kaavakemallissa ei ole itsestäänselvyytenä pyydetty liittämäään kuvaa antennista. Usein sopimus saadaan aikaan jo näillä malleilla. Mutta mitä isomman antennin haluat ja mitä korkeamman maston, sitä todennäköisempää on, että sinulta pyydetään jonkinlainen piirros antennista ja siihen liittyvistä rakenteista.MUISTA PELISILMÄ

Antenniluvan hakeminen vaatii aina pelisilmää. Kuuntele, kuuntele ja kuuntele, puhuta, puhuta ja puhuta niitä henkilöitä, jotka luvan antavat. Kerro asiallisesti, mistä on kysymys, älä liioittele. Kunnioita toisen mielipidettä äläkä tyrmää sitä heti.

VANHA RA-ISÄNNÖITSIJÄN OHJE JA NEUVO!

Keke, OH2OT/OG55W; on toiminut mm. isännöitsijänä. Tässä hänen kommenttinsa ylläolevista malleista ja hyviä lisäneuvoja!:

--------------------
Hakemuksessa pitää ehdottomasti korostaa sitä, että antennille hankitaan vakuutus ja siitä toimitetaan kopio taloyhtiölle, ennen asennustöiden aloittamista. Lisäksi kaikki talon rakenteeseen tehtävät kiinnitykset sovitaan yhdessä taloyhtiön edustajan kanssa, esim. isännöitsijä tai hallituksen edustaja. Mielellään myös lujuuslaskelmat mahdollisista haruksista ja kiinnitysmateriaalien pitää olla auringonvaloa ja muita sääilmiöitä kestäviä.

Ennen anomuksen jättämistä kannattaa kutsua taloyhtiön hallitus tutustumaan lähistöllä olevaan toimivaan radioamatööriasemaan, jotta hallituksen jäsenet ymmärtävät miksi ulkoantennia tarvitaan.

Ja kun antenni on asennettu, niin tietysti kutsutaan hallitus ja isännöitsijä katsomaan valmista asemaa ja jopa pitämään yhteyksiä...

Muuten nuo mallit näyttävät hyvältä.
-------------------------


... ja tästä pääset takaisin etusivulle

© Text-copyright: OH3AC