Ubuntu Linux -ohjelmisto Shackbox (live-DVD), 4,2 Gb ja 150 amatööriradio-ohjelmaa

Erilaisiin tietokoneelle asennettaviin apuohjelmiin liittyvä keskustelu.
oh2op
Viestit: 2489
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Ubuntu Linux -ohjelmisto Shackbox (live-DVD), 4,2 Gb ja 150 amatööriradio-ohjelmaa

ViestiKirjoittaja oh2op » 20.07.2016 02:06

http://www.shackbox.net/

https://www.youtube.com/watch?v=-0mSVbpzvHA

Tuossa Linux Mint 18 "Sarah" -64bit :n radioamatööriohjelmia ja Lubuntuun perustuvaa itsenäistä Chirp Linuxia ( http://chirp.danplanet.com/projects/chirp/wiki/Download ) katsellessa tuli mieleen, onko Linuxista kokattu jo jotain muuta radioamatööreille sopivaa.

Osoittautu, että on Ubuntu-pohjainen Shackbox. Siinä on "valmiina" 4,2 Gb:n DVD:lle (DVD:n tavanomainen kapasiteetti yksipuolisena 4,7 Gb) noin 150 amatööriradio-ohjelmaa. Koska ohjelmaa voi käyttää live-DVD:nä levyltä, voisi sen avulla kokeilla aivan kaikkea omalle kovalevulleen ja Linux Mintille asentamatta. Ohjelmat ovat Ubuntu-Debian -pohjaisesti pakattuja .deb -tiedostoja, joten niiden pitäisi käydä suoraan Ububtuun perustuvaan Linux Mintiin.

Yksi asia on sitten se, että mikä Ubuntun versio on Shackboxissa? Viimeinen Ununtin versio on jo 16.04 LTS, joten jos tuo Shackbox on päivittämättä, voi sen pohjallla olla joku aikaisempi Ubuntu-versio. Sivuston uutisissa sanotaan, että Shackboxin ydin olisi Ubuntu 12.04, ja että se pitäisi päivittää Ubuntu 12.10 :een. http://www.shackbox.net/shackbox-premiu ... ntu-12-10/

Ehkä kannattaisi Ubuntu 12.04 -live-DVD -versiolla katsoa Shackboxin 150 ohjelman sisältö ja kokeilujen jälkeen ladata lupaavimma vaikkapa uudelle Linux Mint 18 "Sarah" :lle.

Nimi taitaa tulla radio shackista, merenkulun radiosähköttäjän radiohytistä. Sinänsä shack on myös azteekkien kieltä ja tarkoittaa puista mökkiä. Ennen oli laivat puuta, ja miehet rauhaa hiio-hoi. Ehkä tuon ajan jälkeen alkoivat radiohytitkin olla pikemminkin kuin shackeja, cabineita, kajuuttoja. http://www.etymonline.com/index.php?all ... arch=shack

https://www.youtube.com/watch?v=ecg9ZQ_EDAE

https://fi.wikipedia.org/wiki/Laivat_pu ... het_rautaa

http://genius.com/Tapio-rautavaara-laiv ... taa-lyricsPalaa sivulle “Ohjelmat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija