https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art ... 05803.html
Ennen oli luettelo, jopa Helsingin puhelieluettelo ja OH-luettelo. Nykyään yhteystiedot ovat kaikkialla tai sitten eivät kootusti enää missään eikä niitä voi tavoittaa enää paperisessa muodossa kynttilänvalossa. Henkilörekisteriä ei saisi koota, mutta itsellä voisi olla muistikirja.
Suomessa viimeiset puhelinluettelot painettiin 2016. Siitä onkin kohta kymmenen vuotta. Viimeinen OH-luettelo tuli Radioamatöörin osana. Sekin oli paljon laihempi kuin 2017.
ICE
ICE näytönsäästimen salasanan takana Re: ICE
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kot ... b25570c068
Jälleen saattaa voittajaksi tietotekniikassa päästä vanhan kiinalainen käyttöliittymä, paperi.
Puhelimessa olevan ICE-kontaktin lisäksi on myös toinen keino, jolla viranomaiset pääsevät käsiksi hyödyllisiin tietoihin hätätilanteessa. Valtonen neuvoo kirjoittamaan lähiomaisen tiedot fyysisesti lapulle ja joko liimaamaan sen älypuhelimen takakanteen tai säilyttämään sitä helposti löydettävässä paikassa lompakossa.
Eri puhelimissa ICE-kontakti lisätään hieman eri tavoin. Android-laitteissa ICE-kontaktin lisäämisen tapa vaihtelee valmistajittain ja järjestelmäversioittain, mutta perusajatus on sama. Uudemmilla järjestelmäversioilla se tapahtuu Googlen ohjeiden mukaan valitsemalla Asetukset > Turvallisuus ja hätätilanteet > Hätäyhteyshenkilöt.
Applen Iphonella hätäyhteyshenkilön lisäämiseen tapahtuu Applen ohjeen mukaan Terveys-sovelluksen kautta valitsemalla Yhteenveto > Profiilikuva yläkulmassa > SOS-tiedot > ICE-yhteyshenkilöt > Muokkaa > Lisää ICE-yhteystieto. Valitun kontaktin yhteyteen voi lisätä tiedon siitä, onko henkilö esimerkiksi puoliso, sukulainen tai ystävä. SOS-tietoihin voi lisätä myös henkilökohtaisia terveystietoja sairauksista lääkityksiin ja allergioihin.
Jälleen saattaa voittajaksi tietotekniikassa päästä vanhan kiinalainen käyttöliittymä, paperi.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa