Kenraalimajuri Pekka Toveri torstaina 29.09.2022 Porvoossa, Aatos Café 13:00-15:30, 8 euroa

Muihin kuin OH3AC-n tapahtumiin liittyvä keskustelu.
oh2op
Viestit: 3872
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Kenraalimajuri Pekka Toveri torstaina 29.09.2022 Porvoossa, Aatos Café 13:00-15:30, 8 euroa

ViestiKirjoittaja oh2op » 27.09.2022 15:46

Ukrainan tulkitseminen erityisesti 24.02.2022 alkaen on tuottanut monenlaisia näkemyksiä, ja se vaikuttaa kokonaisuuteen myös amatööriradion käyttämisen osalta. Ukrainassa on tai on ollut radioamatööritoiminta kiellettyä sodankaltaisen olosuhteen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi, vaikka samaan aikaan matkapuhelimet toimivat, puhelimet toimivat ilmeisesti melko vähällä jälkikäteissensuurilla ja Elon Muskilla on StarLink -satelliitteja runsaasti taivaalla.

Valokuvaussatelliitit, viestintäsatelliitit ja paikannussatelliitit ovat yhä taivaalla vaarantamassa Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan miliisin, Ukrainan asevoimien ja Venäjän federaation asevoimien toimintaa - radioaalloin. Emme tässä mielessä elä täyttä sota-aikaa, koska satelliitteja ei ole ammuttu alas ja palattu sekstantti- ja kompassikaudelle. Herneiden ja näkkileivän lisäksi kannattaa varautua seutunsa peruskartoilla, mitkä voi tulostaa jo ennenn kuin verkkosähkönjakelu katkeaa. Laser-tulostin ja myös suihkumustetulostin syö sähköä, ja jos koko kansakunta tai kylmänsodan sotilasradiosähköttäjäseurakunta palaa paperille ja mappeihin niin ei ole kyllä kopiopaperiakaan. Kannattaa nyt hakea yksi Mercantile-mappi ja laittaa siihen sähköpostiosoitteet, osoitteet, puhelinnumerot ja satelliittipaikannuspaikat. Siitä voi ottaa koko perheelle sitten valokuvia matkapuheimeen sopivilta sivuilta. Ruutuvihko ja lyijykynäkin on helpostus.

Kuitenkin Ukrainan sotilasoperaatio saattaa saavuttaa keväällä ja kesällä mittasuhteita, mitkä saavat sen nousemaan eurooppalaisena sotana Espanjan sisällissodan 1936-1939 tasolle. Espanjan sisällissodassa kehittyivät yksitasoiset kokometalliset hävittäjälentokoneet, kuten Polikarpov I-16 ja Messerschmitt Bf-109 sekä syöksypommitus kaukotoimintatykistönä toista maailmansotaa varten. Ukrainan sotilasoperaatiossa kehittyy panssarintorjuntataktiikka ja tykistötiedustelu lennokein ja ilmeisesti informaatiosodankäynnin lisäksi niin signaalitiedustelu kuin häirintäkin. Ukraina ei ole sotatilassa eikä ollut sotatilassa 2014, koska sen valtionlainojen korot olisivat voineet nousta ja ulkomaankauppa olisi vaikeutunut siksi, että kaikki eivät myy sotaa käyvälle maalle. Venäjän federaatio ei ole sotatilassa, koska se ei toimi hyökkäävänä valtiona, vaan turvaa erilaisten maakuntakansojen ihmisoikeuksia itsemääräämiseen. Näin ollen reserviä kutsutaan palvelukseen, vaikka valtiot olisivat rauhantilassa tai enintään poikkeustilassa. Vietnamin sotakaan ei ollut sota, koska Yhdysvallat pelkäsi, että sodanjulkistaminen Vietnamin demokraattiselle tasavallalle toisi Neuvostoliiton viholliseksi salaisella yya-sopimuksella, jos sellainen olisi.

Kenraalimajuri Pekka Toveri on puolustusvoimien vakinaisen palvelun jättäneistä yksi kolmesta suosituimmasta kommentaattorista. Toinen on eversti Martti J. Kari, ja kolmas kapteeni Jarno Limnell.

Kun kurssi kuuluu kuitenkin kaikenikäisille avoimeen ikäihmisten yliopiston Venäjää koskevaan luentosarjaan, se järjestetään iltapäivällä. Koko luentosarja, mikä on jo alkanut, maksaa kurssimaksuna 43 €. Torstain osuus 8 €. Ilmoittautuminen Porvoon kansalaisopistoon verkossa. On mahdollista tilata laskulla 8 € etukäteen siten, että lasku tulee jälkikäteen.

Jos kiinnostaa niin varmaan kannattaa käyttää pekkaspäiviä vapaan saamiseksi torstaiksi. Keskeistä ei ehkä ole se, mitä http://www.ampparit.fi ssä olevaa toistetaan vähäisin lisäyksin, vaan saattaa olla mahdollisuus kysyä perusteista, miksi tulkitaan niin kuin tulkitaan.

Kiinassa kriisi on mahdollisuus. Satojamiljardeja Ukrainalle, Venäjälle, Euroopan unionin 26 jäsenvaltiolle, Yhdysvalloille ja EMUn vaarantavasta kriisistä johtuen voisi pakolaisista ja maastamuuttajista voisi tulla radioamatöörejäkin, jotka ovat kykeneviä SSB:llä tulkitsemaankin Suomen kovin itäistä 80 metrin ja 40 metrin amatööriradiospektriä. Lahden kaupungin kasvu 1940-luvulta 1950-luvulle ennen 1944-1948 suurten ikäluokkien muuttoliikettä 1960-luvun lopulta ensimmäiseen öljykriisiin 1974 oli valtaisa. Nytkin on luvassa erittäin vähäisessä määrin pieni kansainvaellus, vaikkakaan ei valtaosaltaan Suomeen, vaikkakin osaksi Suomen, Georgian ja Turkin kautta. 2014 ilmatorjuntayhdistys kutsui eversti Pekka Visurin Lahteen luennoimaan ajankohtaisista aiheista, kun sotatoimet Donbassilla olivat alkaneet. Eversti Pekka Visurin on LC Asikkala kutsunut joinain vuosina marraskuisin luennoimaan ensin Tallukkaan, sittemmin Vääksyn yhteiskoululle. Tämän vuoden luentoa ei liene vielä vahvistettu. Aurinkovuori Vääksyssä on hyvä radiomäki, vaikka maanmittauslaitoksen peruskartalla Suomessa on vain yksi Radiomäki.

https://www.porvoo.fi/app/uploads/2022/ ... ettava.pdf

Lisätietoja:uusi.opistopalvelut.fi/porvoo
139829K Ikäihmisten
yliopisto: Venäjä
To 13–15.30, 8.9.–1.12.
Aatos Café
Oppitunteja 27, 43 €
Kuka tahansa voi osallistua ikäihmisten
yliopistoon, se ei siis edellytä minkäänlaista
pohjakoulutusta, luentosarja on avoin kaikille.
Kyse on asiantuntijaluentojen sujuvasta
kuuntelusta, mitään ”tenttejä” ei ole. Pelkkä
kiinnostus aihetta kohtaan siis riittää. Koskaan ei
ole liian myöhäistä oppia jotain uutta!
• 8.9. Venäläinen valtionnationalismi,
tutkijatohtori Veera Laine
• 15.9. Selviytyykö Venäjä tulevaisuuden
haasteista? Aleksanteri-instituutin johtaja
Markku Kangaspuro
• 29.9. Venäjän asevoimat, kenraalimajuri evp.
Pekka Toveri

• 6.10. suunnittelukerta
• 13.10. Venäläinen kirjallisuus, tohtori Sanna
Turoma
• 10.11. Ortodoksinen kirkko Venäjällä, tohtori
Elina Kahla
• 17.11. Venäjä ja median voima, tutkijatohtori
Teemu Oivo
• 24.11. Musiikki Venäjän historian
dokumenttina ja identiteetin rakentajana,
tohtori Elina Viljanen
• 1.12. Venäläinen aate- ja oppihistoria,
emeritusprofessori Vesa Oittinen
• Ekskursio

Palaa sivulle “Tapahtumia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa