Radioamatööriharrasteen markkinointi

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
OH2IV
Viestit: 6
Liittynyt: 27.03.2014 17:35

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

ViestiKirjoittaja OH2IV » 31.10.2014 15:26

oh2op kirjoitti:
OH2IV kirjoitti:No tuokin voisi olla hyvä ajatus ja minultakin löytyy Apollo AM/SSB ,AM 4w SSB 12w ! Kone on ostettu Australiasta -73 mutta täysissä voimissa vielä ! Oikeasti pitäisi laittaa
tuo 5/8 ruoska katolle ja kopitella vaikka g-maata kun keliä 11m:llä on !!

de oh2iv ismo


Onko joku noista? http://www.ozcbradios.com/cb-radios/rad ... ios-apollo



Joo kyllä löytyy AP 701 mutta minulla on modifikoitu malli , eli peukaloruuvilla 200ch

oh2op
Viestit: 4094
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Läsnä oloa Kätevä-messuilla

ViestiKirjoittaja oh2op » 01.11.2014 12:28

http://websdr.ham.ee:8901/

http://websdr.ham.ee:8901/m.html

Oheisesta näkyvät OH3AC/p :n lähetteet Lahden Messujen Salpausselkä -salista ja kuuluvat


oh2op
Viestit: 4094
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Colton Ragsdale, KE0CRD, 5-vuotta

ViestiKirjoittaja oh2op » 24.01.2015 22:26

http://shecktor.blogspot.fi/2015/01/httpforums.html

Yleisesti ottaen asianomaisten luvalla voisi Radioamatööri-lehti ja toisaalta kerhojen julkaisut esitellä vuoden nuorimmat radioamatöörinsä. Yleensä he ovat yhdeksänvuotiaita perusluokkalaisia. Tämä jonkin verran ehkä lisäisi rohkeutta yrittää suorittaa perusluokan tutkinto.
Viimeksi muokannut oh2op, 15.02.2015 23:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

oh2op
Viestit: 4094
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Ravintolapäivä Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

ViestiKirjoittaja oh2op » 15.02.2015 23:28

Yksi tapa olla esillä, olisi mennä johonkin ravintolapävän tapahtumaan mukaan amatööriradioasemalla. Jos HF:llä http://websdr.ham.ee olisi ruuhkaa hyvän radiosään vuoksi tai kohinaa vaikean radiosään vuoksi, voisi aikanin esitellä vaikka kaksitaajuusaluekäsiradiopuhelimella alueellisia toistimia. http://www.restaurantday.org/fi/find/ Ravintolapäivän tonttimaksut eivät varmaan ole paljoa: tilaa saa lämpimällä säällä puistoista maksutta, kunhan sopii ravintolanpitäjän kanssa tämänlaatuisesta arvonlisäpalvelusta. Osa heistä ilmottautuu ravintolapäivään jo ennakkoon, joten heidän löytämisensä on mahdollista. 15. helmikuuta 2015 esimerkiksi Lahden entisen varuskunnan alueella Hennalassa järjestettiin koko perheen kevättapahtuma ravintolapäivän yhteydessä.

oh2op
Viestit: 4094
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Classic Motor Show Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

ViestiKirjoittaja oh2op » 15.02.2015 23:36

Osa radioamatööreistä on harrastanut HF:ää aikaisemminkin citizen's band -aalloilla: LA-radiopuhelin, PR-27 -radiopuhelin ja CB-radiopuhelin. Lahden kaupungissa Lahden stadionin lähellä Lahden Messukeskuksessa järjestetään toukokuisin, 2.-3.5.2015.
http://www.classicmotorshow.fi/yleista/ Tapahtuma on vuosien aikana vakiintunut ja houkuttelee noin 20 000 kävijää. Lahden messukeskuksen pysäköintialueelle saa pysäköidä vähintään 25 vuotta vanhan auton. Jos tuossa autossa olisi esimerkiksi 10 metrin, 6 metrin, 2 metrin ja 70 cm:n radioasemat niin sillä voisi liikennöidä 2 metrin ja 70 cm:n toistimille ja esitellä muunkinlaisia yhteyksiä.

Periaatteessa tapahtuma voisi toimia herätteenä ja radiopäivän voisi pitää juuri ennen koulujen loppua toukokuun toisena tai kolmantena viikonloppuna vaikkapa Classic Motor Showssa jaettujen esitteiden voimin. Radioista innostumiseen ehkä tarvisisi nähdä niitä tai voida seurata liikennettä http://websdr.ham.ee tai matkapuhelimilla vahvasti HMTL 5 -tuetulla Firefox-selaimella http://websdr.ham.ee/m.html . R.Net:n voi kuunnella Global Tunersista Juhanilan toistimen taajuudelta Espoosta, Helsingistä tai Vantaalta http://www.globaltuners.com/ taajuudelta 145,7875 MHz.

Moni yleisradiolähetysten kuuntelija ei tiedä, että ensimmäiseksi mainitulla verkko-ohjelmistoradiovastaanotinhankkeella on melko laajakaistaisiakin vastaanottimia, jolla voi tavoitella mm. keskiaaltojen lähetyksiä Alankomaiden Twentestä mihi-whipillä. http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

OH3BBK
Viestit: 1
Liittynyt: 09.04.2015 16:58

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

ViestiKirjoittaja OH3BBK » 10.04.2015 15:19

Moikka!

Kevätkokouksessa sanottiin, että uusia ja nuoria amatöörejä on koulutettu ja tutkintoja on valmistunut viime aikoina runsaasti. Mihin nämä koulutetut ovat kadonneet?

Yksi juttu, mikä ainakin itselläni vaikutti alun innostuksen hiipumiseen oli se, että en osannut pitää yhteyksiä.
Amatööriyhteyden sisältö ja lain ja asetuksen mukaan määrätyksi vaihdettavat tiedot toki opetetaan. Lähinnä tarkoitan ihan konkretiaa yhteyden pidossa. Millä bandilla saattaa olla liikennettä mihinkin aikaan päivästä? Miten digimodet saa toimimaan ja mitä laitteita tarvitsen? Mitä kaikkea pitää osata (käytännössä) jos haluaa perustaa oman aseman ja hypätä muillekin bandeille kuin 2 metrille tai 70 cm:lle? Mitkä laitteet ovat ehdottoman pakollisia hankintoja jos vaikkapa HF:lle haluaa päästä ääneen? (Varmaan nyt se radio ainakin tarvitaan mutta tarvinko antennin lisäksi ehdottomasti antennisovittimen ja swr-mittarin ja päätevahvistimen jne.)

Luulen, että tälläisiin kysymyksiin parhaiten saa vastauksen
a) lukemalla alan kirjallisuutta
b) kysymällä kokenneemmalta
c) tekemällä itse kokeneemman ohjauksessa

Listasin tahallani tylsyysjärjestykseen pienenevässä järjestyksessä. ;) Kaksi ekaa ovat varmasti akateemisin tapa oppia radioamatööriksi mutta tosiaan samalla se tylsin ja tavallisesti vastausta esittämäänsä kysymykseen on vaikea ymmärtää. Ainakin itse olen sellainen oppija, joka sisäistää uuden asian parhaiten itse tekemällä ja kokeilemalla.

Koska uusia amatöörejä kerran on jo koulutettu runsaasti, olisi heistä syytä pitää kiinni lujasti (mutta lempeästi). :D Kaikkein parhaiten toimintaa saadaan aikaan sillä, että pidetään jo harrastuksen pariin pääseet edelleen harrastuksen parissa ja ohjataan heitä eteenpäin. Markkinoimalla saadaan toki lisää jäseniä ja amatööritutkintoja mutta kuten tilinpäätöksestä voitiin havaita, koulutukseen sijoitetun pääoman tuotto on rumasti pakkasella. Kerhoillat taas olivat mukavasti plussalla. Toisin sanoen on huonoa bisnestä kouluttaa uusi amatööri mutta sen saaminen kerholle ja touhuamaan siellä on kannattavaa bisnestä. Suokaa anteeksi taloustieteellinen lähestymiseni asiaan.

Luulen, että kun jonakin päivänä kerholle kokoonnuttaisiin vaikka opettelemaan laitteiden käyttöä ja yhteyksien pitämistä kokeneemman ohjaamana, jo tutkinnon suorittaneet pääsisivät syvemmälle harrastukseen ja innostuisivat myös käymään kerhoilloissa. Sit vielä mitä mietin peruskoululaisten harrastamisesta - sen jos minkä tulee olla tosi konkreettista tekemistä ja tietty kavereiden kesken aina kivempaa. Kun lapsi oppii liikennöimään omalla tunnuksellaan kaverien kanssa 2 metrillä tai 70 cm:llä käsikapulalla samoin kuten allekirjoittanut joskus leikki CB-lähettimellä pentuna, osaa hän vanhempana pitää myös dx-yhteyksiä ulkomaanelävien kanssa.

OH3BBK Sami

oh2op
Viestit: 4094
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Road show ravintolapäivänä Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

ViestiKirjoittaja oh2op » 21.08.2015 23:19

Yksi tapa järjestää road show on olla esillä ravintolapäivänä. Ellei itse järjestä keittiötä niin kuin OH3AC 17.5.2014 radio- ja televisiomuseon edustalla niin ehkä kannattaisi etukäteen katsoa, kuka missäkin järjestää jotain ja liittyä ravintolapäivän asiakasvirtaan erikoisliikkeen tavoin ja pyytää saada tulla rinnalle. Juuri tällä tavalla erikoisliikkeetkin liitetään elintarvike- ja päivittäistavarakaupan asiakasvirtaan Prismoissa ja joskus jossain määrin myös K-citymarketeissa.

Edellinen kesäravintopapäivä meni, talviravintopäivä on 21. marraskuusta 2015 seuraavan kerran.
http://www.restaurantday.org/fi/

oh2jin
Viestit: 54
Liittynyt: 12.09.2015 10:39

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

ViestiKirjoittaja oh2jin » 02.12.2015 23:34

Joudun tai saan ainakin tällä hetkellä liikkua useilla eri paikkakunnilla ja joskus osuu ruokatunti sopivasti iltaan. Tällöin kannattaa tarkkailla missä mopopojat kokoontuvat ja mennä juttusille. Minulla on autossa aina mukana RA-aiheista materiaalia (vaikkapa tuo: http://www.sral.fi/files/esittely.pdf) matkassa, joten keskustelu on helppo kääntää radioaiheeseen. Jos aikaa on reilummin, kannattaa ehdottomasti kokeilla yhteyksiäkin. Onpa ainakin kolme kertaa vedetty lankaa oksille ja laitettu laitettu porukalla HF-sähkötysradioasema pystyyn. Vielä useammin on porukka tullut ihmettelemään valmiille asemalle. Vaikka Suomessa on väestö keskittymässä suuriin asutuskeskuksiin, on maassamme monta pienempää paikkakuntaa, joissa on poikia ja tyttöjä mopoiän molemmin puolin. Nämä yleensä ovat kovin kiinnostuneita myös radiovermeistä, joten markkinapotentiaalia löytyy. Siinä mielessä olisi järkevää pitää matkassa mukana aina muutama esittelylehtinen sekä kaikenlaista muutakin radioamatööriaiheista hand out aineistoa.

oh2op
Viestit: 4094
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Yhden alueen piiska-antennit Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

ViestiKirjoittaja oh2op » 04.01.2016 17:17

Yleensä esittelyn rakentaminen vaatii jonkin verran ryhmätyötä, jos viritellään Windom, G5RV tai Butternut jonnekin korkealle. Toisaalta, jos on hyvä radiosää niin 3699 kHz:lle tai 7060 kHz:lle voisi päästä vähemmälläkinv aivalla tai ryhmätyöllä.

Tuntematta tarkemmin suunnitelmaa 1.1.-31.12.2016 osalta totean, että Tampereella on myynnissä alennuksella poistossa niin HF-40 kuin HF-80:kin. Jos jollain on kokemusta käyttökelpoisuudesta niin varmaan ehkä jotkut voisivat olla kiinnostuneita lisätiedoista, miten virittäminen suunnilleen oikealle taajuudelle onnistuu ilman suurehkoja häviöitä.

http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?vali ... 0s&tuote=Y

http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?vali ... 0s&tuote=Y

Jos esittely olisi pikemminkin pop-up kuin stand-up niin kenttäkeveitä esittelyjä voisi tehdä piehenköissäkin yleisötilaisuuksissa.


Palaa sivulle “CQCQCQ”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 30 vierailijaa