Bandilla: Kesän 2021 yhteenveto

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
OH3EPZ
Viestit: 15
Liittynyt: 07.10.2014 22:37

Bandilla: Kesän 2021 yhteenveto

ViestiKirjoittaja OH3EPZ » 20.08.2021 10:55

Elämä bandilla jatkuu.

Kesä 2021 on lopuillaan ja loppusaldo alkaa olla nähtävillä. Erittäin onnistunut 20 metrin looppi takasi sen, että kesä-elokuun aikana workin 15 uutta maata. Pahvikortit laahaavat laskelmissa kaukana jäljessä, mutta niitäkin on alkanut hiljalleen putoilla luukusta siihen malliin, että sadan maan raja meni rikki. Lähinnä omaa ja vasta-asemien laiskuutta, että korteissa on puutteita.

Samaan hengenvetoon voisi kyllä ihmetellä, miten jotkut perusjampat epäharvinaisista maista pitävät itseään niin tärkeinä, että veloittavat korteista kolme dollaria kappaleelta. Erityisesti tällä alalla näyttävät kunnostautuvan islantilaiset. Ei saata ymmärtää. Siitä en osaa ärtyä, että joku Dominican kolmesta amatööristä ulkoistaa koko roskan managerille, kun hän saa 10000 korttiruinausta vuodessa ja omaa elämääkin pitäisi elää. Falklandin saarten sotasankari Bob VP8LP, joka sodan aikana raportoi Ascensioniin, valittaa saaneensa niin paljon bumerangeja byroista, että byrokortit hänen osaltaan päättyivät tähän.

Paitsi että IRC-kupongit on lakkautettu, myös pankkialalla palvelu senkun paranee. Nordea ei myy enää Lahdessa matkavaluuttaa käteisenä, eikä Forexin automaatista saa yhden dollarin seteleitä. Näissä oloissa maksuvälitys Playboypalilla on osoittautunut arvaamattoman hyödylliseksi.

Kesän teema on ollut Uusi-Seelanti, josta unelmoiden tuon 20 metrin loopin rakensin. Pskreportteri raportoi, että minut on Uudessa-Seelannissa vastaanottaneet seuraavat asemat: ZL2BX, ZL3IO, ZL3AAD, ZL4YL, ZL4AS, ZL2IFB, ZL1AXZ, ZL4TT, ZL2DD, ZL2BH, enkä taida pitää enää näistä enempää kirjaa. Sovitaan, että antenni vetää. Pisteenä i:n päälle vielä kusosin ZL2BH:n kiwien auringonnousun aikaan 60 mb:llä matalalla puoliaaltodipolilla, joka muutoin kantaa juuri ja juuri Kanarian saarille. Sellaista on grayline magic.

Jokainen antenni ei tietenkään onnistu. Innokkaan eksperimentoijan hylsyihin on mennyt 42 metrin etelälanka (ottaa enemmän itään kuin etelään), 160 metrin horisontaalilooppi (ottaa vastaan signaalia hyvin, säteilee kehnosti), 17 metrin vertikaali (suuntaa skipin tarkasti Itävaltaan ja vain Itävaltaan), ja jotain muitakin kokeiluja on jäänyt raapaisuiksi. Itävallan lisäksi 17 metrin vertillä sai yhteyden johonkin tällaiseen OH3AC:hen, mikä lienee.

Workittuja asemia kesä-elokuussa 2021, poimin tähän mielenkiintoni kohteita:
Alankomaat 131
Japani 66
USA 49
Argentiina 29
Brasilia 20
Uusi-Seelanti 5
Falklandin saaret 4
Niin no, muutama henkilö haluaa kuulla juuri tämän seuraavan. En kommentoi:
Saksa 382

Mistä tulikin mieleeni, että DARCilta saisi pokaalin 100:sta verifioidusta SSTV-yhteydestä, jos haluaa maksaa kolmekymppiä. Eqsl:inä tuo määrä on jo reippaasti kasassa. Kieltämättä SSTV on jäänyt nyt hieman varjoon maidenmetsästyksen tiimellyksessä. Vanhoja kavereita olen muistanut moikata, kun heitä 14230:lla vastaan tulee.

Täydennys: Sunnuntai-ilta Buenos Airesissa. Joutilaat hombret avaavat radionsa ja kurkistavat olisiko 20:llä liikennettä. OH3EPZ workkii 11 argentiinalaista peräjälkeen. Tapaus kepittää railakkaasti kymmenen tuntia aiemmin koetun sunnuntai-illan Nagoyassa, sillä japanilaisia pääsi läpi vain kahdeksan.

Mutta suuria uutisia: LDG:n antenninviritin odottaa postissa. Kato Emmi kun sain halvalla. Mukana Icomin välijohto, joka sopii tai sitten ei. Mikähän riemu tai itku siitäkin vekottimesta sitten nousee. Toivottavasti ei savu.

Palaa sivulle “CQCQCQ”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa