Vapaasuunnistus -kartanpiirto-ohjelma / QPR, OHFF, peruskartta, OSM-kartta, suunnistuskartta

Erilaisiin tietokoneelle asennettaviin apuohjelmiin liittyvä keskustelu.
oh2op
Viestit: 3356
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Vapaasuunnistus -kartanpiirto-ohjelma / QPR, OHFF, peruskartta, OSM-kartta, suunnistuskartta

ViestiKirjoittaja oh2op » 21.11.2020 13:01

QRP ja OHFF vievät usein suunnistamiseen. Aina ei maanmittauslaitoksen peruskartta: https://asiointi.maanmittauslaitos.fi ( myös joissain versioissaan maksuton https://www.b-bark.com/?lang=fi ) ole kovin tarkka. Karttaa voi tehdä myös itse peruskarttaa tarkemmaksi http://www.openstreetmap.org :ssa. Melko hyvä on halvin 93,50 €:n hintainen Garmin eTerra 10, millä voi saada heikointa matkapuhelinta tarkemmat pisteet niin GPS:n kuin Glonassin avulla. Mikäli mennään peruskarttaa tarkemmasta, mutta silti suunnistuskarttaa suurpiirteisemmästä Open Street Map -alustoista varsinaisen suunnistuskartan suuntaan, on olemassa Open Orienteering -ohjelma ja -hanke.

https://www.openorienteering.org
https://espoonsuunta.fi/opaspaalu/open- ... ing-mapper
https://www.youtube.com/results?search_ ... ing+Mapper

Open Orienteesing on saatavissa ainakin Debian -heimoisille maksuttomille Linux-käyttöjärjestelmille. Vanhan keskusyksikön voi löytää Harjulan setlementin Patina-myymälästä, ja sen voi varsutaa Linuxille kokeilukoneekseen erilaisille paikkatieto- ja amatööriradio-ohjelmille, ellei halua vaarantaa kovalevyn jaolla ja osioinnilla uutta Windows 10 -syli- tai pöytätietokonettaan.

Lahden kaupunki on ympäristöpääkaupunki 1.1.2021 - 31.12.2021. Ympäristöys voidaan käsittää myös QRP:nä, 5 W:n LA:na (CB:nä), OHFF:nä sekä geokätkentänä ja sopivien tarkkojen karttojen laatimisena. Sosiaalisen etäisyyden ottaminen, social distancing, COVID-19 -tartuntataudin vuoksi voidaan käsittää niin retkeilemisenä kuin vaeltamisena harvaanasutuilla paikoilla. vaikkapa korkealla Tiirismaalla, minkä luonnonsuojelualueena omistavat Hollolan kunta ja Lahden kaupunki, ja mitä hallinnoin Hollolan kunta.

Palaa sivulle “Ohjelmat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija