Sivu 1/1

HF-Yagit

Lähetetty: 17.03.2014 19:31
Kirjoittaja OH3RT
Onko OH3AC-kerhon piirissä innokkaita HF-Yagien rakentajia? Olisi mukava kuulla kommentteja siitä mitä ohjelmia käytätte niiden mallintamiseen jne.

de OH3RT

Idea johdinjagista Re: HF-Yagit

Lähetetty: 11.01.2015 03:35
Kirjoittaja oh2op
Tulee mieleen, että onko kukaan koskaan toteuttanut jagi-antennia siten, että säteilijänä, heijastajana tai suuntaajina ei olisi ollut mitään kiinteää tankoa, vaan ainaoastaan taipuisia johtimia? Rakenne olisi tavallaan kevyt niin kuin riippumatto.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että antennia pitäisivät koossa ainoastaan langat antennielementtiä muodostamattomine jatkoineen, köysineen eikä antennia voisi kääntää, jos se olisi halvalla tiheään mäntymetsään köytetty.

Toisaalta jos tällainen antenni olisi mahdollinen, voisi melko helposti tehdä niitä yhden joka pääilmansuuntaan, joten antennin suuntaamattomuus ei olisi force majeure, ylittämätön este, muiden kuin yhden suunnan suhteen.

Lankoja ja vaivaa säästämällä tästä voisi tietenkin tehdä prototyypin lyhyillä aallonpituuksilla HF:n yläpäästä, mutta jos se toimisi niin voisi yrittää pidempiä aallonpituuksia ja alempia taajuuksia.