Serval Mesh - tukiasematon Android-matkapuhelinlähiverkko

oh2op
Viestit: 1541
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Serval Mesh - tukiasematon Android-matkapuhelinlähiverkko

ViestiKirjoittaja oh2op » 13.01.2017 02:34

Kun paljon keskustellaan viestitukitoiminnasta ja turvallisuusradioliikenteestä, muodostuu tilanne, jossa pitää yhdisellä eri tekniiikoita. WLAN:n ja Bluetoothin alueelle on kehitelty Serval Mesh, jossa Wi-Fi:n kantamalle voidaan perustaa oma tukiasematon lähimatkapuhelinverkko, jolla voidaan siirtää puhetta ja tekstejä matkapuhelinten kesken pienellä alueella, Wi-Fi:n ja Bluetoothin, kantamalla.

Tämä on jotain rajoittuneempaa kuin PMR446, mutta siirtää voi tiedostojakin, esimerkiksi ohjeita ja ohjekirjoja tai kuvia. Toisaalta koska lähes jokaisella on Android-matkapuhelin, ei lisäostoksia tarvitse tehdä, vaan järjestelmä on kokeiluversiossaan ikään kuin "valmis".

https://play.google.com/store/apps/deta ... ject&hl=fi

Serval Meshissä on useita toimintamuotoja. Sillä voi soittaa Wi-Fi -verkon alueella, jonka muodostaa vähintään kaksi puhelinta. Sillä voi lähettää myös tekstiviestejä kahden tai useamman Android-matkapuhelimen muodostamassa verkossa. Näin ollen Serval Meshillä voi muodostaa rajatusti rakennuksiin tai rakennukseen ja pihoille oman puhelin- ja tekstiviestiverkon esimerkiksi verkkosähköttömässä tilassa, kun matkapuhelintukiverkot eivät enää toimi eikä viranomaisverkko.

Kuitenkaan ei suositella riskiä tiedostamatta käyttämään viimeistä toimintamuotoa, Android-puhelimen ohjelman juureen liittämistä. http://servalpaul.blogspot.fi/2013/04/r ... -mesh.html

YouTube-esityksiä Serval Meshistä:

Serval Mesh 0.90 Demo
https://www.youtube.com/watch?v=u30KA7fk3v0
Paul Gardner-Stephen

The Serval BatPhone: Making Mesh Mobile Telephony Practical, Anywhere, Any Time.
https://www.youtube.com/watch?v=q_jyW4PjoHM
Linux.conf.au 2011 -- Brisbane, Australia

The Serval Mesh Extender: Using OpenWrt to support disaster communications
https://www.youtube.com/watch?v=3TmHyvNhYIU
Adjy Leak

Palaa sivulle “Lähettimet, Vastaanottimet, Linukat, Virtalähteet jne.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija