LRAK:n ruotsin-, englannin-, saksan- ja venäjänkielinen esittely *20160419*

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
oh2op
Viestit: 2489
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

LRAK:n ruotsin-, englannin-, saksan- ja venäjänkielinen esittely *20160419*

ViestiKirjoittaja oh2op » 06.04.2016 13:38

Paljon puhutaan avoimuudesta ja kansainvälistymisestä. Radioamatöörien vakiokieli merenkulun, lentoliikenteen, kaupan ja rahoituksen tapaan on englanti, mutta toisaalta teknisestä kulttuurista ovat kiinnostuneita muutkin kuin jo tutkinnon suorittaneet, kutsumerkin ja radiolähetysluvan hankkineet radioamatöörit.

Lahden Radioamatöörikerho toimii historiallisissa Lahden vanhan yleisradioaseman, Lahden suuraseman, tiloissa, mistä kiitos kerhon aikaisemmille hallituksille ja vahvoille miehille hallituksen takana, jotka ovat olleet järjestämässä suhteita Lahden kaupunginmuseoon. Vaikuttavalta näyttää loppuun peruskorjattavan Lahden radioaseman katolla myös saksalainen suuri jagiantenni. Suomessa ei ole montaa kaupunkia muuta kuin Lahden kaupunki, jolla on radioamatöörilaitteet ja hyviä antenneja. Tässä mielessä Lahti on edelleen pasilalaistumisesta ja digitaalilähetystekniikasta huolimatta myös jollain lailla henkisesti ja kulttuurisesti radiokaupunkikin muun urheiluhenkisen toiminnan ohessa.

Radiomäki ei ole vain radioasemien ja perinteikkään Lahden vanhan hautausmaan sekä Radiomäen urheilukentän ympäristö, vaan eräänlainen radioantennipuisto, jossa jo Radiomäenkatua noustaessa Radiomäelle idässä näkyvä Hämeen poliisilaitoksen Lahden toimipisteen katolla olevat lukuisat antennit. Vielä idempänä Päijät-Hämeen liiton jäsenkuntien Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen Paavolan pääpelastusaseman katolla on vaikuttava antennifarmi erilaisia VHF-yhteyksiä varten. Sairaalanmäellä näkyy myös Lahden kaupunginsairaalan katolla oleva antennimäärä.

Keski-Lahti on merkittävä paikka, ei vain radioihin, mutta myös antenneihin tutustumista varten. Eräänlaisina Lahden Eiffel-torneina toimivat radiomastot, joissa on paljon monenlaisia antenneja.

Tässä mielessä herää kysymys, olisiko ajatusta liittää Lahden Radioamatöörikerhon verkkosivuille myös ruotsin-, englannin-, saksan- ja venäjänkielistä esittelyä, kun 2016 Radio- ja tv-museo peruskorjauksen jälkeen avautuu Mastolana. Varmaankin runsaan puolentoistasadan jäsenen piirissä on henkilöt, jotka voisivat varmistaa esittelyjen sujuvuuden toisella kotimaiselle ja vaikka kolmella vieraalla kielellä.

Tässä on Radio- ja tv-museon englanninkielinen esittely.
http://www.lahdenmuseot.fi/museot/en/ra ... -tv-museum
Viimeksi muokannut oh2op, 19.04.2016 10:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

oh2op
Viestit: 2489
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Saksa Re: LRAK:n ruotsin-, englannin-, saksan- ja venäjänkielinen esittely

ViestiKirjoittaja oh2op » 16.04.2016 03:00

Yksi saksaa hyvin osaava radioamatööri jo ilmoittautuikin. Onko muita?

Mieleen tuli se, että ehkä esittely voisi olla lyhyt, mutta siitä voisi olla linkkejä muihin aineistoihin, kuten esimerkiksi Wikipediaan. Lahden Radioamatöörikerho ry:stä ehkä ei ole kaikenkielisiin Wikipedioihin saatavissa kyseiselle kielialueelle riittävän relevanttia artikkelia, mutta Radiomäkeä voisi yrittää ja varata siihen osion myös Lahden Kolmoset - Lahden Radioamatöörikerholle.

Yleisen Wikipedian lisäksi on olemassa myös Lahden kaupunginkirjasto - Päijät-Hämeen maakuntakirjaston Päijät-Wiki, joka ilmeisesti on ainakin tähän asti vain suomenkielinen, joten noista muista asioista on vaikea kirjoittaa siihen.
http://www.paijat-hamewiki.fi/wiki/Etusivu

Onko kenelläkään ajatuksia siitä, että jos pitäisi olla kelvollinen esittely tai sen lyhyt yhteenveto, mitä LRAK:sta voisi kirjoittaa? Jos sisältö kuvaa kerhoa yleisesti niin sisällön kannattaisi olla mahdollisimman yhteinen.


Palaa sivulle “CQCQCQ”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa