https://fi.wikibooks.org/wiki/Radiotaaj ... joonaradio
Sittemmin pataljoonaradion taajuusaaluetta on kehitetty jopa UHF:lle 500 MHz:iin saakka. https://defencereviewasia.com/tactical- ... ust-talk-3 Kun länsimaissa on jos jonkinlaista erikoissotilasta ja erikoisryhmää, alkaa pataljoonaradio ja komppaniaradio olla kielenkäytössä taktinen radio. No taktiikkaa riittää luutnanttiin, yliluutnanttiin ja kapteeniin saakka komppanoissa, mutta majurista alkanee jo operatiivinen suunnittelu, lupa ajatella kuuden neliökilometrin aluetta pataljoonan toiminta-alueella. Taktinen anglismi hävittää radion toiminta-alueen tarkan tarkoituksen. Puhutaan jopa taktisesta taskulampusta, Onko joku tautofonialta kuullut, että voisi olla operatiivinen tai strateginen taskulamppu? Voiko taskulamppu koskaan olla sotataidon käsittein muuta kuin taktinen tai preussilaisesti tilanne-taktinen?
Pataljoonaradiot lienevät kaikkein kehittyvin QPR-radioiden muoto. On ymmärretty, että puhe onkin ylellisyyttä, kun kaikki tunkevat radiospektriin ja että data kannattaa. Data kuitenkin hävittää viestin yleisyyden, koska dataliikennemuotoja on niin monia ja päälle tämän lisäksi tulee tietenkin salaus datakuormaksi. Jos kehitystä pitäisi seurata, niin kannattaisi käyttää radioharrastuksissa samankaltaisia aaltoalueita avoimin ratkaisuin. Radioamatööritoiminta on julkista. Kun ei ole OH-luetteloa, on erilaisia verkkosivuja, missä aseman sijaintipaikka on satoja kilometrejä sivussa eikä Maidenhead-1980 locator voi pitää paikkaansa, mikä ei tunnu HF:llä haittaavan, koska HF on radiosäiden fysiikkaa, kun taas VHF- ja UHF ovat kartala topologiaa ja paikkaruudulla todella on merkitystä.
Muunkinlainen varmuus kuin armo, kannattaa. "Vakaa" maksuton ja Googlen tapaan melko yksityisyydetön chromeOS Flex alkoi suorittaa päivitystään ja hävitti ääni- ja videotiedostot. Meni kuusi tuntia perjantai-illan aktiviteettia ja aurora-havaintoja 160 metrin aaltolueen lisäksi 120 metrin, 90 metrin ja 75 metrin aaltoalueilta. Ellei nyt oikeaoppisesti varmuuskopioisikaan alkuperäisen varmentamiseksi varmuuskopioita ja toista varmuuskopiota, niin voisi kyllä ottaa edes sen ensimmäisen varmuuskopion tuntien tallenteiden varmistamiseksi. Yleensä kannattaa ottaa liikaa ääntä ja kuvia, koska sitten tarkempi kuvan ja äänen leikkaaminen on mahdollista. Siksi ei voida oikeastaan liikaa korostaa, mitä merkitsee arkisto ja halpa muistila. Jos se muisti on verkkolevyllä, on tiedon hakeminen riippuvaista usein verkkosähköstä ja Suomen Internetin ulkomaanyhteyksistä. Tieto ei ole "omassa taskussa".

Tunnistaako kukaan? Onko tuo kuva Lahden kaupungista itse asiassa Asikkalan kunnan Pulkkilanharjulta? Missä muualla maantie menisi noin selkeästi Päijänteelle, mahdollisesti Vesijärvelle? Kuvaa ja Sanaa joskus käytetään melko vapaamuotoisesti.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pulkkilanharju