OI3SVM Hämeenlinnassa Museo Militariassa

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
oh2op
Viestit: 2478
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

OI3SVM Hämeenlinnassa Museo Militariassa

ViestiKirjoittaja oh2op » 24.08.2015 10:00

Riihimäeltä peräisin olevan Suomen valtakunnallisen viestimuseon OI3SVM:n, tilat ovat nykyään Museo Militariassa Hämeenlinnassa, mutta eivät päänäyttelyiden rakennuksen kerroksessa, vaan tykkipihalla punatiilisessä rakennuksessa itäsaksalaisen tykistöydinraketin lähellä kulmassa. OH3SVM:ää päivystetään ajoittain ja päivystettiin kertoman mukaan myös Hämeenlinnassa järjestettävien keskiaikamarkkinoiden ( http://www.keskiaikamarkkinat.fi/ ) yhteydessä, jonka tapahtuman rannekkeella pääsi museoihinkin. Maksuttoama arvonlisäpalveluna oli puuvillakankainen kamiinalla lämpiävä teltta, jonka vieressä oli pieni uimaranta.

Mikäli samankaltainan käytäntö jatkuu, on keskiaikamarkkinoiden järjestämisajankohta melko hyvä aika käydä myös Museo Militariassa. Museo Militarian lähellä on reserviläisten armeijan ylijäämäkauppa.

Tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajin yhteinen museo, Suomen tykistömuseon tiloihin sijoitetun Militaria-museon (Museo Militaria:n) näyttelyssä kolme aselajia on sulautettu yhteen ja näyttely etenee simultaanisest aikakausittain elämysnäyttelyn tyylisenä, joten se on kokonaisuutena ehkä perhelomalaisempi kohde kuin ennen antaen ehkä enemmän vaikutelmia kuin yksityiskohtaisia aselajitietoja kuin ennen Pioneerimuseo, Suomen tykistömuseo ja Suomen valtakunnallinen viestimuseo.

Aikaisempaa pienempien näyttelytilojen puolesta osa entisen Suomen valtakunnallisen viestimuseon näyttelyesineistä on varastoissa. Salakirjoitushuoneessa oli Mini Telekryptin lisäksi myös jo nyt Nokian sanomalaitekin, mutta ei Toshiba Toughbookia vielä. Museoesineitä ovat jo yhtymän viestijärjestelmä 1:n (1991) radioalaitteet. Vuosi 1991 on 2015 siis (lähi)historiaa.

Palaa sivulle “CQCQCQ”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa