Radiolähettimettömien radioamatöörien radiolähetin: EchoLink

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
oh2op
Viestit: 3564
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Radiolähettimettömien radioamatöörien radiolähetin: EchoLink

ViestiKirjoittaja oh2op » 22.12.2022 20:28

Hyvää talvipäivänseisausta itse kullekin!

Nyt lähiaikoina, kun tutkinnon suorittaneet alkavat jälleen saada radioamadtöörilupia liikenne- jja viestintävirastosta, herää joillekin kysymys, mistä radio. Ennen kun omaa radiota on, voi käyttää radioamatöörisiskojen ja -veljien radiolähettimiä EchoLink:iin kytkettyjen puheradiotoistinten kautta.

https://en.wikipedia.org/wiki/EchoLink (joku voisi kirjoittaa joulumielellä myös https://fi.wikipedia.org/wiki/EchoLink ja https://sv.wikipedia.org/wiki/EchoLink vasta-alkajia varten).

Android-matkapuhelimet ja -tabletit https://play.google.com/store/apps/deta ... l=fi&gl=US

Linux https://fuzzthepiguy.tech/qtel-echolink Q-tel on monessa Linuxin kirjastossa, ja löytyy ohjelmistonasennusohjelmasta hakusanalla, vaikka qtel . Linux saattaa kannattaa aloittaa Debianilla, Debian-heimoisella Ubuntulla tai ennen kaikkea Ubuntu-sukuisella Linux Mint:llä. https://www.linuxmint.com/download.php . Jos haetaan oikein vakaata Linuxia niin sitten kysymykseen voi tulla SuSE Linux https://get.opensuse.org/leap/15.4 SuSE ei käytä Debianin .deb -ohjelmistotiedostomuotoa, vaan Red Hatin .rpm -muotoa. Redhattilaisten valmis tarjonta on niukempi kuin debianilaisten, mutta nykyään sekin on melko runsas niin amatööriradiokäyttöön kuin kuvankäsittelyynkin

Windows https://www.echolink.org/download.htm

Melko halpoja kaksi- tai useampiytimisiä käytettyjä tietokoneita saa ostettua Lanttilasta https://www.lanttila.fi tai Patinasta https://www.kierratyskeskuspatina.fi .

Radioamatöörejä "voi löyttää" taajuudelta 3699 kHz LSB http://map.kiwisdr.com tai perjantaisin, mm. huomenna 23.12.2022 kello 17-22 taajuudelta 1846 kHz LSB.

Kannattaa tarkistaa myös https://www.qrz.com ja https://www.qrzcq.com

Parhainta talvipäivänseisausta 22.12. ja joulua 25.12. sekä joulun välipäiviä toivottaen!

OH2OP "(Ylä-)Uudenmaan Osuuspankki (1.1.2023-)"

Palaa sivulle “CQCQCQ”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa