Tellico-kokoelmatietokantaohjelma: myös kirjoille

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
oh2op
Viestit: 4090
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Tellico-kokoelmatietokantaohjelma: myös kirjoille

ViestiKirjoittaja oh2op » 09.10.2021 02:29

On saatavissa maksuton Tellico-kokoelmatietokantaohjelma. Siinä on valmiina vaikka pientä kirjastoa, kirjakokoelmaa, varten valmis pohja tietokannan tietueille.

https://tellico-project.org

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tellico_(tietokoneohjelma)

Saattaisi olla hyvä, jos muodostettaisiin radiolähettimille, radiovastaanottimille, radiovastaanotin-radiolähettimille, antenneille ja virtalähteille sovelias kokoelmatietokanta viestihuoltoa ja vanhoihin laitteisiin liittyvää yleissivistystä, opetusta ja oppimista varten. Liittotason kokoelmat eivät välttämättä ole kovin laajoja monen pitkäaikaisen, vakaan ja runsasjäsenisen yhteisön moninaisista näkökulmista.

Tellicon saa maksutta maksuttomille Linux-käyttöjärjestelmille.
https://tellico-project.org/download-tellico

Lahden Radioamatöörikerhon luokassa, Radiomäenkatu 43:ssa on Debian-heimoisella ja Ubuntu-sukuisella Linux Mint:llä varustettu OH3FYEn tietokone, missä on myös pääasiassa radioamatöörien radiovastaanotto-ohjelmia kuuntelija-amatööriyttä ja radioamastööritukea varten.

Käytettyjä pöytätietokoneita, kaksiytimisiä, on mm. Harjulan setlementin kierrätysmyymälä Patinassa, https://www.kierratyskeskuspatina.fi Kierrätyskeskus Patinan valmiiksi käyttöjärjestelmäasennetuissa myytävissä tietokoneissa on Debian-heimoinen ja Ubuntu-sukuinen käyttöjärjestelmä Linux Mint 19.3.

Yksi mahdollisuus olisi se, että muodostettaisiin valinnanvapain osin Tellicosta vaikkapa lähetin-vastaanotinte ja niihin liittyvin tarvikkein erityistietokanta, mitä ei valmiina asetuksissa.

Englanninkielessä Wikipediassa lukee, että ohjelma on jo 19 vuotta vanha ja kehitetty. https://en.wikipedia.org/wiki/Tellico_(software)

Se on graafisen käyttöliittymä KDE:n palvelimella. Viime vuosina Gnome ja KDE ovat kilpailleet keskenään suurimman graafisen käyttöliittymän asemesta Linux-käyttöjärjestelmällisissä tietokoneissa. KDE on nykyään melko vahvoilla uutuuden, KDE Plasman vuoksi. https://kde.org
KDE Plasmassa on yhteysohjelma Android-käyttöjärjestelmällisille matkapuhelimille ja tableteille.

Jotkut vanhahkot tietokoneet, missä on vähän työmuistia ja jotka ovat suorittimeltaan hitaahkoja, käytetään suurten graafisten käyttöliittymien, Gnomen ja Cinnamon, KDE:n, jne. asemesta edellisiä vähemmän tietokoneelta suorityskykyä vaativia graafisen käyttöliittymän ohjelmia, kuten Xfce:ä ja LxQt:ä. Tätäkin pienempiäkin on.

Melko monissa tapauksissa konetta lähdetään kunnostamaan ohjelmallisesti alustamalla kovalevyltä pois vanha Windows-käyttöjärjestelmä ja asentamalla paikalle vakaa GNU/Debian Linux -käyttöjärjestelmä. Jos Gnome tai KDE tekevät tietokoneesta liian tukkoisen, tullaan graafisissa käyttöliittymissä "alaspäin" Xfce:hen tai LxQt:hen.

Melko monen Debian-heimoisen ja Debian-sukuisen Linuxin runkona on nykyistä vakaata GNU/Debian Linux 11:a edeltävä GNU/Debian Linux 10 "Buster". Räätälöidyt Linux-käyttöjärjestelmät tulevat yhden Debian-päivityskierroksen viiveellä.
Viimeksi muokannut oh2op, 09.10.2021 04:21. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

oh2op
Viestit: 4090
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Kierrätyskeskus Patina: tietokone

ViestiKirjoittaja oh2op » 09.10.2021 02:38

https://www.kierratyskeskuspatina.fi/search?q=tietokone

Yllä on Patina tietokone-haku. Siellä on yleensä 20 €:n - 30 €:n pöytätietokoneita, missä voi olla valmiiksi asennettuna Debian-heimoinen ja Ubuntu-sukuinen Linux-käyttöjärjestelmä, Linux Mint 19.3. Näitä pöytätietokoneita ei välttämättä ole kaupan verkkosivustolla mainostettuina.


Palaa sivulle “CQCQCQ”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa