Sivu 1/4

Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 28.03.2014 09:43
Kirjoittaja OH2IV
Nyt tarvitaan todella ideoita markkinoimaan radioamatööri toimintaa harrasteena ! Tarvitaan ideoita , joilla saataisiin nuorisoa liikkeelle !
Minulla olisi ainakin yksi : Kokoa esim. A3 tai suurempi ,jossa olisi joku nuori kuulokkeet päässä ja koko radio/tietokone arsenaali näkyvillä ja kuvan täytyy olla selkeä ja
teksti hyvin suunniteltu ,yhteystietoineen,mahdollisuus myös tutustua hamsakin sydämeen ! Meidän pääorkanisaatorilta kun ei kuulu mitään asian tiimoilta , niin on itse
otettava aloite käsittelyyn ! Jakelu paikat : koulujen ilmoitustaulut !

de OH2IV ismo

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 28.03.2014 18:08
Kirjoittaja oh3emc
Onko harraste hiipunut? :roll:

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 29.03.2014 07:54
Kirjoittaja OH2IV
En tiedä,onko hiipunut mutta ainakin on varmaa ,että porukka vanhenee ! Tosin Lahden kerho johtaa ylivoimaisesti nuoriso koulutuksessa !
Mutta lisää tarvittais nuoria , että olisi myös jatkuvuutta harrasteelle ! ;)

de oh2iv

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 29.03.2014 08:44
Kirjoittaja OH3RT
Minä luulen, että HAM-harrastajien kokonaismäärän lasku 5500:sta 3900:aan on vain tilapäistä. Kunhan nuoriso hoksaa tämän harrasteen ylivoimaisuuden intrnettiin verrattuna, niin kursseilla riittää tungosta kaikilla kerhoilla.

de OH3RT

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 30.03.2014 19:35
Kirjoittaja OH2IV
Niinpä niin ! Toista tuhatta amatööriä lopetti jäsenyytensä kattojärjestön kanssa ja vaikea niitä on saada takaisin,jotkut asiat on muututtava johonkin suuntaan , sinne parempaan , tiedä häntä sit , mikä olisi se oikea suunta ! Minä kuitenkin teen varmasti töitä nuorison kanssa ja markkinoin tätä harrastetta , ainakun vain on nuorisoa
lähettyvillä ! Ei nuoret tule kyseleen , hei mä haluun radioamatööriksi ! He eivät edes tiedä , eivätkä koskaan ole edes kuulleetkaan , mitä radioamatööri toiminta on !
He eivät ymmärrä sanaa radioamatööri !! Se on melkein väännettävä rautalangasta niiden edessä !! Mutta kun laitat laitteet pöydälle ja helpon antennin ulos ja esittelet sen alustapitäen ja piirrät taululle kaavion järjestelmästä ja kun siinä on vielä läppäri kytkettynä radioon , alkaa kiinnostuskin herätä ! Voin sanoa sen kokemuksesta jo !!

de oh2iv Ismo

Harrasteen aloittaminen Re: Radioamatööriharrasteen markkino

Lähetetty: 01.04.2014 11:24
Kirjoittaja oh2op
Harrasteen voi aloittaa HF:llä CB:llä, vaikkapa SSB-CB:llä:
- Albrecht AE 5890 EU
- Midland 8001XT
- President Grant 2
- President Jackson 2
- President Lincoln 2
- Superstar 3900

12 W SSB on ollut Suomessa sallittua 26.3.2013 alkaen, joten noilla ehdoilla pääsee melko mukavasti 12 metrin ja 10 metrin aaltojen väliin jo ennen amatööritutkinnon ja lähetysluvan hankkimista. 4W AM ja 4W FM puolestaan ovat kuin QRP:ä.

Asia vielä parempi, jos olisi paikallisia toistimia vaikkapa kytketytnä Internetiin http://r.net.rats.fi/wp/ . Kun tämä olisi olemassa niin SSB-CB:n voisi siirtää harrastuspiireille, jotka voisivat olla radioamatööriyhdityksiä lähellä.

Fysikaalisestihan CB on 12 metrin ja 10 metrin välissä, joten sillä ei ole nyt kun CB:llekin tuli 12 W tehoa eroa muuten kuin tehon osalta 12 metrin ja 10 metrin toimintaan verrattuna kuin 1/10 tehoa perusluokan amatööriradioasemaan verrattuna.

Jos 9-12 -vuotiaat suorittavat radioamatööritutkintoja niin kiinnostuneita voisi olla moninkertainen määrä, jos olisi jokin sallittu harjoittelujärjestely paikkakunnilla vaikkapa peruskouluun liittyen.

Ennen CB-SSB:ä voisi aloittaa vaikkapa yleisradioasemien ja muiden asemien kaukokuuntelulla DX:ää. Tätä varten olisi hyvä, jos olisi ohjelmistovastaanottimia verkkoselaimella Internetin kautta tutkittaviksi. Lahti on sikäli mielenkiintoinen kaupunki, että CB:llä Lahdessa puhutaan myös venäjää.

Jos joku vaikka malliksi liikennöisi joltain mäeltä CB:llä viikonloppuisin vaikka kaksi tuntia niin kiinnostuneet nuoret voisivat löytää toisensa ja alkaa liikennöidä itse "radiosedistä" ja "radiotädeistä" riippumatta. Suomessa voisi kehittää CB-SSB:ä nyt kun 26.3.2013 alkaen on 12 W ollut sallittua.

Pitäisi siis muodostaa HF-liikenteen "mikroautoluokka", jossa voisi oppia oleellisen jo ennen "ajokortin" suorittamista. Sopivia yhteisöjä voisivat olla partiolaisten lippukunnat (Jamboree-on-the-airia varten) ja myös palokuntanuoret. Radioharrastuksen voisi kuuluvuuskarttojen laatimisena http://maps.google.com :iin liittää ulkoiluun luonnossa tunnetuilta mäiltä etäämmälle tavanomaisin antennein ja hieman erikoisemminkin. Kulttuurimatkailusta kävisi, kun selvittäisi kuuluvuuden Googlen KML-pistein matkapuhelimen paikantimen tai maasto-GPS:n tiedoin vaikkapa sivukylien kouluilta ja päiväkodeilta, jotka olisivat muutoinkin kunnallisen kriisinhallinnon keskeisiä paikkoja.

Onko kenelläkään kokemusta SSB-CB-radioista?

- Albrecht AE 5890 EU http://www.cbradio.nl/abrecht/Manual_Al ... IT-ESP.pdf
- Midland 8001XT http://www.cbradio.nl/alan/Manual_Midla ... XT_ENG.pdf
- President Grant 2 http://www.cbradio.nl/president/Manual_ ... _ES_PL.pdf
- President Jackson 2 http://www.cbradio.nl/president/Manual_ ... _ES_PL.pdf
- President Lincoln 2 http://www.cbradio.nl/president/Manual_ ... _EN_PL.pdf
- Superstar 3900 http://www.cbradio.nl/superstar/Manual% ... %20ENG.pdf

Miten on herkkyyksien, kohinansuodatuksen jne. laita em. CB-radioissa? Jos jollain on ajatuksia, kokemuksia tai mielipiteitä niin tekniikkaan liittyvien kysymysten käsittelyä kannattanee jatkaa tekniikka-osiossa. viewtopic.php?f=7&t=27&p=42#p42

Voisiko Suomen Radioamatööriliitossa olla "radioamatööritön" tukitoiminta CB:lle ja PMR446:lle juuri sen varmistamiseksi, että radioamatööritoiminnan kaltaiseen toimintaan, HF:ään ja UHF:ään, olisi mahdollisuus tutustua radiolähetysluvatta alkajaisiksi? Jos SRAL:lla olisi oma rekisteri vaikkapa kansallisille CB-kutsutunnuksille, muodostuisi puheradioliikenteesä oikeaoppista ja tehokasta jo ennen radioamatööriksi ryhtymistä. Suomessa oppivelvollisuuskouluissakin on opetettu liikennesääntöjä ennen kuin asianomaiset ovat suorittaneet moottoriajoneuvon kuljettamiseen tarvittavia tutkintoja. Järkevän radioliikennekaavan ja HF:n sekä UHF:n perusteden oppiminen CB:llä ja PMR446:lla voisi olla hyvä kansalaistaito niin kuin tieliikenneosaaminen, jossa osaamattomuus on peräti hengenvaarallista.

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 01.04.2014 12:08
Kirjoittaja OH2IV
No tuokin voisi olla hyvä ajatus ja minultakin löytyy Apollo AM/SSB ,AM 4w SSB 12w ! Kone on ostettu Australiasta -73 mutta täysissä voimissa vielä ! Oikeasti pitäisi laittaa
tuo 5/8 ruoska katolle ja kopitella vaikka g-maata kun keliä 11m:llä on !!

de oh2iv ismo

Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 01.04.2014 12:39
Kirjoittaja oh2op
OH2IV kirjoitti:No tuokin voisi olla hyvä ajatus ja minultakin löytyy Apollo AM/SSB ,AM 4w SSB 12w ! Kone on ostettu Australiasta -73 mutta täysissä voimissa vielä ! Oikeasti pitäisi laittaa
tuo 5/8 ruoska katolle ja kopitella vaikka g-maata kun keliä 11m:llä on !!

de oh2iv ismo


Onko joku noista? http://www.ozcbradios.com/cb-radios/rad ... ios-apollo

Pakettiradio-CB Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 01.04.2014 12:58
Kirjoittaja oh2op
OH2IV kirjoitti:No tuokin voisi olla hyvä ajatus ja minultakin löytyy Apollo AM/SSB ,AM 4w SSB 12w ! ... de oh2iv ismo

CB:nhän ei tarvitse rajoittua välttämättä vain SSB:henkään. Tässä on yksi esimerkki https://www.youtube.com/watch?v=eFu71XeM998&hd=1 pakettiradiosta CB:llä. Välineinä näyttää olevan Asus EeePC, 2630 km, Superstar 3900 -cb-radion klooni, 8 W jne.

Messut Re: Radioamatööriharrasteen markkinointi

Lähetetty: 20.05.2014 13:25
Kirjoittaja oh2op
OH2IV kirjoitti:Nyt tarvitaan todella ideoita markkinoimaan radioamatööri toimintaa harrasteena ! Tarvitaan ideoita , joilla saataisiin nuorisoa liikkeelle !
Minulla olisi ainakin yksi : Kokoa esim. A3 tai suurempi ,jossa olisi joku nuori kuulokkeet päässä ja koko radio/tietokone arsenaali näkyvillä ja kuvan täytyy olla selkeä ja teksti hyvin suunniteltu ,yhteystietoineen,mahdollisuus myös tutustua hamsakin sydämeen ! Meidän pääorkanisaatorilta kun ei kuulu mitään asian tiimoilta , niin on itse otettava aloite käsittelyyn ! Jakelu paikat : koulujen ilmoitustaulut !

de OH2IV ismo


Hellerajoja rikotaan ja ihmiset alkavat jälleen olla liikkeellä- Ehkä kannattaisi luetteloida kesätapahtumia, joissa on radioaktiivisuusharrasteista toimintaa:

- Riihimäen Kolmoset on mukana Riihimäen kansainvälisillä erämessuilla, jossa voi olla 40 000 kävijää! http://oh3ad.fi/news/kerhomme-kansainva ... uilla-2014 Muistelen, että Suomessa olisi noin 35 000 RHA68-metsästysradiota http://fi.wikibooks.org/wiki/Radiotaajuuskirja/RHA68 , joista suuri osa on ulkoilijoilla ja metsästäjillä. http://fi.wikibooks.org/wiki/Radiotaaju ... 4stysradio