WCA-linnoitetyöskentelytodistus: Linnainen ja Kapatuosia

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
oh2op
Viestit: 4611
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

WCA-linnoitetyöskentelytodistus: Linnainen ja Kapatuosia

ViestiKirjoittaja oh2op » 26.05.2024 13:27

WCA:han käyvät linnoitukset ja linnoitteet. Herää kysymys, kävisivätkö oletetut muinaislinnoitusten paikat, kuten Linnoistensuon Natura-2000 -alueella tai sen lähellä Ilolantiellä Lahdessa oleva mäki ja Hollolan kirkonkylässä Kapatuosia.

Alueellisesti vaikuttavien radioamatööriyhteisöjen saattaisi kannattaa tutkia maakuntansa mahdollisuudet saada edes jokin työskentelytodistuspaikka, jotta olisi kohtuullisella etäisyydellä mahdollisuus antaa esimerkki ja johtaa esimerkkinä.

https://wcagroup.org

https://fi.wikipedia.org/wiki/Linnaiste ... uojelualue
Linnaistensuon luonnonsuojelualue on vain noin 7 minuutin ajomatkan päässä valtatie-4:ltä, missä kulkee satojatuhansia autoja Savon suuntaan etelästä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kapatuosia
Kapatuosia ei ole erityisen hämmästyttävä, mutta se on Itä-Hämeen keskuksen, Hollolan kirkonkylän, lähellä. Hollolan kirkonkylässä on historiallinen hautausmaa, Sale, Hollolan kunnantupa -lounasravintola ja vanha Hollolan kunnantupa, entinen Hollolan kunnantalo. 1942 siirrettiin Hollolan hallinto Vesikansan ja Maakansan keskelle Lahden kaupunkiin. Pyhäniemessä on paikka, missä oli 1940 jäälentokenttä, kun hävittäjien pitäminen Teivaalla Lahdessa olisi ollut liian vaarallista Jatkosodassa varsinainen lentokenttä oli Asikkalan Vesivehmaalla, ja lentopaikka siellä on edelleenkin, myös purjelentämiselle. https://glidertracker.de

1960-luvun lopulta alettiin kehittää kunnan itsepuolustukseksi voimakkaasti Salpakangasta Ala-Okeroisiin Lahden kaupungin rajalle.

Palaa sivulle “CQCQCQ”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa