Matkapuhelimet rintamalla

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
oh2op

Matkapuhelimet rintamalla

ViestiKirjoittaja oh2op » 25.06.2023 02:52

https://boevojlistok.ru/36769-andrej-mo ... ronte.html

Erittäin heikko Google translate - käännös:

"Androidin" taidekirjan seuraavan päivityksen kommenteissa henkilö puhui siinä hengessä, että he sanovat älypuhelimissa, kaikenlaisissa ohjelmiston salaisissa kirjanmerkeissä, he laskevat ihmisiä, paikkoja, laitteita.

Tästä aiheesta on paljon legendoja, haluaisin selventää hieman politiikkaamme tässä suhteessa "androidien" taidekirjoihin ja niiden jakeluun liittyen.

Useimmiten "fawn" ei johdu ohjelmiston monimutkaisista kirjanmerkeistä, vaan siitä, että ihmiset ovat idiootteja. Itse asiassa tämä on ensimmäinen viisaus, jonka elämä pakottaa oppimaan kenen tahansa asiantuntijan, ei vain järjestelmänvalvojan, yleensä minkä tahansa monimutkaisen maailmamme toiminnan asiantuntijan monimutkaisen työnjaon kanssa. "Ihmiset ovat idiootteja, ja sinä olet sama idiootti erikoisalojesi ulkopuolella" Lakimiehet jakavat myös mielellään tarinoita muiden kuin lakimiesten oikeudellisesta lukutaidottomuudesta, jotka yrittävät ratkaista joitain paperiongelmia, aivan kuten järjestelmänvalvojat jakavat tarinoita merkittävimmistä käyttäjistään .

Minulla oli kerran erittäin hauska päivä etulinjoissa vuonna 2020, kun yksi nuori taistelija teki minuun voimakkaamman vaikutuksen kuin panssaritykistä läheltä saapuminen tai saapuvan 82 mm:n kraantin ääni. Taistelija seisoi edessä kaivamassa, ukrainalaisiin oli korkeintaan 300 metriä, eikä hän vain puhunut nuorelle rouvalleen puhelimessa, vaan kertoi hänelle, että eilen ukrainalaiset antoi meille kuulemma sellaisen ja sellainen sijainnin. Ei, he eivät tappaneet ketään, mutta iskivät varmasti. Ja yhä uudelleen, uudelleen ja uudelleen, päälle, päälle. Eli henkilö, jolla ei ole ovelia kirjanmerkkejä puhelimessa, yksinkertaisesti seisoi typerästi vihollisen varman radiokuuntelun vyöhykkeellä, ilmotti tulen tulokset viholliselle. Edes miettimättä mitä tekee.

En ole valmis teeskentelemään tietoturva-alan superasiantuntijana (tämä ei ole kaukana siitä, varsinkaan nyt, kun niin monen vuoden pätevyyden poistamisen jälkeen on pakko ratkaista jatkuvasti yksinkertaisia ​​tyypillisiä paikallisia ongelmia jonkinlaisten ongelmien sijaan itsensä kehittäminen erikoisalallani), mutta on enemmän tai vähemmän tunnettuja asioita. Kyllä, kirjanmerkit ja troijalaiset ovat ankaria todellisuutta, vastustaja voi käyttää niitä. Mutta useimmiten tämä tehdään tiettyyn tarkoitukseen ja yhdessä salaisen tunkeutumisen kanssa. Viime vuosina leijonanosa "hakkerointia" oli juuri "sosiaalista", ts. Tavalla tai toisella, inhimillisen tekijän salainen tunkeutuminen tai hyväksikäyttö, nyt on muuttunut vain se, että työkalut tällä tavalla saadun tiedon toteuttamiseen ovat laajentuneet ja tietotekniikan leviäminen tavallisen arkeen. ihmiset ovat antaneet paljon suhteellisen helppoja tavoitteita. Hyvä esimerkki on LPR:n 2. AK NM:n tiedustelupäällikön tunkeutuminen kannettavaan tietokoneeseen, näyttää siltä, ​​​​että vuonna 2016. Mies työskenteli Internetissä koneella, josta hänellä oli salaisia ​​dokumentteja ja valokuvaraportteja. Mies ei välittänyt tietokoneturvallisuudesta. Todennäköisesti irrotettavan tietovälineen automaattinen käynnistys ei sammunut ja toi troijalaisen toiselta muistitikulta. Niinpä tilli sai toisen osan LPR:n NM:n henkilöstöluetteloista ja kuvia esittelyharjoituksista venäläisten droonien kanssa yhdessä Luhanskin tukikohdasta.

Sen vuoksi on välttämätöntä erottaa selvästi niiden laitteiden toiminnallisuus, joiden kanssa työskentelet. Kaikki alkaa yksinkertaisesta kellosta. Ennen sotaa en käyttänyt niitä, luultavasti yli kymmeneen vuoteen, ensimmäisen matkapuhelimen ilmestymisen jälkeen, mutta syksystä 2014 lähtien sain itseni takaisin tähän tapaan. Kellonajan näkeminen käynnistämättä matkapuhelimen numerovalitsinta. Kyllä, yksinkertainen tyhmä "soittaja" SIM-kortilla / SIM-korteilla on yksi laite, ja älypuhelin, jossa on joitakin tietojasi, on toinen laite. Ja ensimmäinen mukaasi palveluun ja etulinjaan, pois päältä, varayhteydeksi hätätilanteessa, voit kuljettaa sen poistamalla ylimääräiset kontaktit, ja toinen ei ole välttämätön. Pois päältä, koska vaikka puhumattakaan kenellekään, vain mukanasi päällä olevaa "painalluspuhelinta" SIM-kortilla, mukanasi on pieni radioasema, joka lähintä solua etsiessään tiedottaa koko ympärilläsi olevalle maailmalle. ennalta tunnetulla taajuudella numerosi ja kolmio sen sijainti on helppoa. Ja moderni UAV, jolla on sopiva hyötykuorma, lentää näennäisen asumattoman laskun ohi, voi antaa täydellisen asettelun - missä tilaaja tarkalleen istuu ja sellaisella ja sellaisella numerolla.

Tässä suhteessa salassapitopolitiikkamme on aina koskettanut minua. "Ei Wi-Fiä, ei älypuhelimia, vain painikkeita." No, Wi-Fi-yhteyden ja sitten kaapelin kautta lähetetyn sähkeen sijaan poika kommunikoi tyttärensä kanssa matkapuhelimen kautta ja kertoo hänelle, kuinka vihollinen ampui eilen paikkojamme - minne hän löi, minne ei. On paljon helpompi siepata ja kuunnella ajoittain / suuruusluokkia. No... luultavasti on olemassa salaisia ​​tieteellisiä teoksia siitä, kuinka monta älykkyysosamäärää taistelijoissa nousee, kun he katsovat toista vain heidän palkastaan ​​ostettua kallista kiinalaista "lapiota", joka on ruuvattu "Information Security" -telineeseen.

Kyllä, älypuhelin tai tabletti, jossa on androidi sotilasoperaatioihin liittyvää dataa, ei väliä lennätkö siitä kopterilla vai harkitsetko kuvaamista taidekirjana, sen pitäisi olla erillinen laite ja pysyä Internetissä, ja jopa vain yhdistämään

В каментах к очередному апгрейду артблокнота под "Андроид" человек высказался в том духе, что вот, мол по смартфонам, по всяким там секретным закладкам в ПО, и вычисляют людей, позиции, технику.

Легенд на эту тему ходит масса, хочется немного прояснить нашу политику в этом отношении применительно к артблокнотам на "андроиды" и их распространению.

Чаще всего "палево" происходит не из-за каких-то сложных закладок в программном обеспечении, а потому что люди-идиоты. Собственно, это первая мудрость, которую жизнь заставляет выучить любого специалиста, не только админа, вообще любого специалиста в любой сфере деятельности нашего сложного мира с его сложным разделением труда. "Люди-идиоты, и сам ты - такой же идиот за пределами своей специальности" Юристы также охотно поделятся с вами историями о юридической безграмотности неюристов, пытавшихся решить какие-то бумажные вопросы, как админы делятся историями о своих наиболее выдающихся юзерах.

Был у меня как-то в 2020-м очень весёлый день на передовой, когда один молодой боец произвёл на меня впечатление посильнее того, что производит близкий прилёт из танковой пушки или визг подлетающей 82-мм мины. Боец стоял в передовой траншее, которую мы копали, до укропов было метров 300 максимум, и не просто разговаривал со своей барышней по телефону, а рассказывал ей, что, вот, мол, вчера укропы нам такую-то позицию раз2,72бали. Нет, не убило никого, но попали точно. И далее, далее, далее. Ну то есть человек без всяких там хитрых закладок в телефоне просто тупо стоя в зоне уверенного радиоперехвата противника доводил противнику результаты его огня. Даже не задумываясь о том, что он делает.

Не готов корчить из себя суперспеца в области компьютерной безопасности (это далеко не так, особенно сейчас, после стольких лет деквалификации и вынужденного постоянного решения простых типовых локальных задач вместо какого-то саморазвития по специальности), но есть более-менее общеизвестные вещи. Да, закладки и трояны - суровые реалии, их противник применить может. Но чаще всего это делается по конкретной цели и в сочетании с агентурным проникновением. В былые годы львиная доля "хакинга" была именно "социалкой", т.е. тем или иным способом агентурного проникновения или эксплуатации человеческого фактора, сейчас изменилось только то, что инструментарий реализации данных, полученных таким способом стал шире, а распространение компьютерной техники в повседневной жизни обычных людей дало массу относительно лёгких целей. Хороший пример - проникновение на ноутбук начальника разведки 2 АК НМ ЛНР, кажется, году в 2016-м. Человек работал в Интернете на машине, на которой у него была секретная документация и фотоотчёты. Человек компьютерной безопасностью не озаботился. Скорее всего, автозапуск съёмных носителей не отключил и принёс от кого-то с очередной флэшкой троянчик. Так укропы получили очередную порцию списков личного состава НМ ЛНР и фотки показных занятий с российскими беспилотниками на одной из баз в Луганске.

Соответственно, надо чётко разделять функционалы техники, с которой вы работаете. Начинается всё с простого, с наручных часов. Я до войны их не носил, наверное, больше десяти лет, с момента появления первого мобильного телефона, но с осени 2014-го завёл себе обратно эту привычку. Чтобы иметь возможность посмотреть время, не включая сотовый телефон-звонилку. Да, простая тупая "звонилка" с симкой/симками - это одно устройство, а смартфон с какими-то вашими данными - другое устройство. И первое с собой на службу и на передовую, в выключенном состоянии, как резервную связь на крайний случай, таскать можно, убрав из контактов лишнее, а второе - не надо. В выключенном, потому что, даже не разговаривая ни с кем, просто таская с собой включённый "кнопочный телефон" с симкой, вы носите маленькую радиостанцию, которая, в поисках ближайшей соты, сообщает всему окружающему миру на заранее известной частоте, свой номер и триангулировать местоположение её несложно. И современный БПЛА с соответствующей полезной нагрузкой, пролетев мимо с виду необитаемой посадки, может выдать полную раскладку - где именно сидит абонент а таким-то номером.

В этом плане меня всегда умиляла наша политика секретности. "Никакого вай-фая, никаких смартфонов, только кнопочные". Ну и вместо телеграма через вайфай и далее кабель, мальчик общается со своей девочкой по сотовой связи, рассказывая ей, как вчера противник отстрелялся по нашим позициям - куда попал, куда нет. Перехватить и послушать в разы/на порядки проще. Ну... наверное есть какие-то секретные научные работы о том, на сколько пунктов IQ поднимается у бойцов, когда они смотрят как очередную дорогую китайскую "лопату" купленную только что с зарплаты, прикручивают шурупом к стенду "Информационной безопасности".

Да, смартфон или планшет с андроидом с какими-то данными, относящимися к боевым действиям, не важно, летаете вы с него на коптере или считаете стрельбу артблокнотом, должен быть отдельным устройством и торчать в интернете, да даже просто подключаться к нему после того, как на этом смартфоне появились какие-то боевые данные, он не должен. "Всегда в самолёте" это называется. Поставил режим "В самолете" и не выходи из него. И, разумеется, никаких симок в смартфоне.

В том числе и именно поэтому ОПСБ старается распространять не просто само ПО "Артблокнот", а поставлять его в войска уже установленным на защищённые смартфоны с большими батарейками, фактически - готовый к работе "программно-аппаратный комплекс". Имеющий, разумеется, стопицот аналогов, которых почему-то массово в войсках нет.

И разъяснять, что этот смартфон не ходит в интернет, не чатится с барышнями, не ездит в увалы и отпуска, а обслуживает стрельбу и всё, что он всё время там, где он должен решать огневые задачи.

oh2op

OPSB Re: Matkapuhelimet rintamalla

ViestiKirjoittaja oh2op » 25.06.2023 02:54

https://t.me/s/opsb_info

Tykistön Android -ohjelmat
https://vk.com/club86397413
https://vk.com/topic-86397413_32821796

Kuva

82-100 блокнот
для 82мм 2Б9 "Василёк" (O-832ДУ по ТС №083 Издание 2-е 1984г.)
для 82мм минометов 2Б14 «Поднос» (О-832Д, О-832ДУ, З-О-12, Д-832ДУ, С-832С).
для 100мм пушки МТ-12 "Рапира" ( ОФ15/ОФ35 и БК3)
для 100мм пушки БС-3 (ОФ412 по ТС250 изд.4)
для 82мм 2Б25 "Галл" (ВO35 с первым, полным зарядами)

ПМ120-блокнот
для ПМ120 обр.38/43г (ОФ-843Б, ОФ-843А, ОФ-843, Ф843, Д5, Д-843А, 3-843А, ОФ5, 3-з-2).

2Б11-блокнот
для 120мм миномета 2Б11 «Сани» (ОФ843Б, ОФ843А, ОФ34/ОФ36, Д5, C9, С843, 3з2, ОФ5).

2Б16-блокнот
для 2Б16 «Нона-К»(ОФ-843Б, ОФ36, ОФ49/51, 3С9, Д5, 3-з-2).
ТС РГ №100 Издание 2001г
+ ОФ49/51 в "старой" комплектации переменными зарядами 1-5

2С9-блокнот
для 120мм САО «Нона» (ОФ-843Б, ОФ34, ОФ49 с 3в35 и ар-6, 3С9, Д5, 2з3).

122-блокнот https://fi.wikipedia.org/wiki/D-30 https://www.androidlist-russia.com/item ... /122-note/
для Д30/2С1 (ОФ-462/ОФ56 с РГМ2 , АР5 и В90; 3Ш1, С463, С4, ОФ7 c АР30).
ТС РГ №145 Издание 7-е 2003г

152-блокнот
для Д20/2С3 (ОФ540, ОФ540Ж, ОФ540В, ОФ25 с РГМ2М, В90 и Д1У, С6;
3-О13 с с ДТМ-75, ОФ22, 3Ш2 с ДТМ-75 по ТС153 Дополнение №2 2002г), ОФ38 "Сантиметр" по ТС269КР,
БП-540 по доп.4 к ТС153 2023г.

Мста-блокнот
для 2А65 и 2С19 (ОФ25, ОФ540, ОФ540Ж с РГМ2 и В90, ОФ45 с РГМ2, 3Ш2 с ДТМ75, 3C6 с Т-90, ОФ61)
ТС №187 Издание 2-е 2005г;
ОФ39 по ТС №187У 2000г
БП-540 (ТС 2023г)
ОФ64 по доп.4 к ТС187 2015г

БМ21-блокнот ( 9М22, 9М22У, 9М22У-1, 9М22У-2 с МРВ-У, МРВ по ТС 74 изд.4; 9М22С, 9М28Ф,9М28Ф-1, 9M29C, 9М53Ф, 9М215М).

Гиацинт-блокнот
для 2С5 и 2А36 (ОФ29 с В-429 и АР-5 по ТС273 2000г, ОФ30, ОФ59 по доп.2 к ТС273)

2C7-блокнот (ОФ43 с В-491 по ТС177, бетонобойные 3Г1 / 3Г3, арс ОФ44 по ТС177А, З-О-14 по по ТС177К)

2С4-блокнот для самоходного 2С4 и М-240
( 3Ф2 по ТС291А 1990г, 3-О-8 по ТС291К, Ф-864, 3Ф5 по ТС 0291У 1988г , З-O-14 по )

Д-1 блокнот ( OФ-530 / O-530А с РГМ2, Д-1-У и В-90 , бетонобойные Г-530, Г-530Ш , осветительный 3С1 с Т-7 по ТС155 1983)

Броня-блокнот для расчетов с ЗО:
- для Т-72 оф19 и оф26;
- для БМП-3 (100мм пушка 2А70) оф32, оф70.
- для Т-54 (100мм пушка ) с оф-412/оф-32, оф-412ж с полным и уменьшенными зарядами ( по ТС250).

СК-42
Расчеты полевой топографии в полных или сокращенных координатах, в одной или в смежных зонах.

Базовый Арт-блокнот - без конкретной системы.

Стоимость любого блокнота - 1500₽ за 1 установку.
Базовый Арт-блокнот - 600₽ за 1 установку.
Стоимость СК-42 - 400₽ за 1 установку

https://cloud.mail.ru/public/pFps/itxHoSuuS

Palaa sivulle “CQCQCQ”