Hanketoimintaa ja 155,650 MHz FMN / Leisure-3

Alue kaikelle mahdolliselle keskustelulle, muista kuitenkin palstan säännöt ja hyvät tavat.
oh2op
Viestit: 3564
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Hanketoimintaa ja 155,650 MHz FMN / Leisure-3

ViestiKirjoittaja oh2op » 05.02.2023 20:10

Varmaankaan moni ei ole toiminut julkishallinnon kehitystehtävissä, ei ainakaan demokraattinen enemmistö, mikä päättää. On kuitenkin niin, että Suomessa on 309 kuntaa, ja niistä nousee erilaisia uusia hankkeita tai nykyisiä täydentäviä hankkeita.

Radiotoiminnalle ei ole ongelma 25 W:n RHA68-radion kantama 25 W:n RHA68-kanavin eikä 12 W:n SSB-CB:n 10 km - 20 km kantama. Ainoa haaste on se, että jos vapaaradioille alkaen PMR446:n ensimmäiset kanavat 1-8, CB:n 40 kanava täyttyisivät 26 kanavan, niin 5 W:n kuin 25 W:n kanavan, leveydeltä kaaosverkoksi hätääntyneitä ihmisiä, jotka eivät malta puhua simpleksinä, vaan tulisi tuplien ja triplojen lisäksi kvardroja ja kvinttejä, mahdollisuus kaaosverkon järjestäytymisestä siedettävässä ajassa tilapäisverkoksi "ottaisi aikansa". Asia tietenkin paranisi, jos kaaosverkossa olisi muutama radistikin, joka osaisi selittää ja tyynnyttää sekä verkossa opettaa simplex-kielenkäytön, maltin ja odottamisen.

Kapeakaistaisessa verkossa, myös vapaaradioiden verkossa on se ongelma. että kielenkäyttö on vapaamuotoista, vakiintumatonta, koska ei ole vapaaradioiden auktorisoitua viestikirjaa: mitä sanat semanttisesti tarkoittavat ja miten vakioasiat voi ilmaista lyhyesti kaistaa liikaa varaaamtta nopeammin.

Kehittäminen on myös elämänasenne: se on valittamisen kruunapuoli ja tapa hidastaa alzheimerintautia ja dementiaa. Kun ihmiskunnasta 4 000 000 000 on Internetissä, kaikkea ei toki enää tarvitse keksiä miltei itse niin kuin renessanssinerojen ilman sähköistä tietolilikennettä.

No joka tapauksessa tässä on yksi esimerkki Suomen seutukunnasta, missä on kuumeisesti toteutettu hankkeita neljännesvuosisata, 1.1.1995 alkaen, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin. Radioalaan vaikuttavionta siellä ole FK Olle Sirenin Keliber: Kaustisen - Ullavan litiumkaivoshanke, mikä perustuu Outokummun 1960-luvun lopun löydöksille.

Tässä https://kaustisenseutu.fi/kaustisen-seu ... t-hankkeet on esimerkki siitä, mitä maatalousvaltaisella 1-tukialueella voidaan ideoida. Jotkut hankkeet, vaikka rahoitus ei olisikaan runsas, voivat käydä myös Päijät-Hämeen hyvinvointialueen reunoille harvan asutuksen tai jonkin muun syyn kannalta. Kehitys kehittyy, ja kehitykseen mukaan!

Smart Countryside https://kaustisenseutu.fi/kaustisen-seu ... ountryside

Kase https://www.kasenet.fi/kasenet/kaustise ... -historiaa

Se, mitä voisi miettiä, jopa hankkeistamatta ja tukia anomatta, olisi se, miten voidaan toteuttaa viakkapa evakuoitavaan tai väestönsuojettavaan kiinteistöön verkkosähkötön tietoverkko, jotta kaikki voivat vaikkapa matkapuihelimen Wi-Fi:llä korvata PMR446-radiopuhelinten puutteen. Toisaalta Motorola T82 voisi olla kahtena kappaleena joka henkilöautossa lähiyhteyksille ja toisaalta vaikkapa jokaisessa porraskäytävässä. Lisäksi voisi olla niin, että 2 metrin aaltoalueella olisi vapaaradio niin kuin CB tai RH68 tai PMR446.

Periaatteessa johtamistoiminnassa on kolme kanavaa: johtokanava, työkanava-1 ja varakanava/työkanava-2. Tällaiseksi alle 2 metrin alueen kolmikanavaiseksi vapaaradioksi sopisivat L1, L2 ja L3 Päijänteellä. Saimaallahan on täydellisempi GDMSS:n meri-VHF. Leisure-3:sta vvoisi aloittaa... , jos joku neuvottelisi liikenne- ja viestintäviraston kanssa vaikkapa niin, että tietoliikenneluokan, perusluokan, teknillisen luokan ja yleisluokan radioamatöörit voisivat aloittaa kolmen vuoden koekautena. https://fi.wikibooks.org/wiki/Radiotaaj ... -VHF-radio

https://fi.wikibooks.org/wiki/Radiotaajuuskirja/L3Palaa sivulle “CQCQCQ”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija