Radio- ja tv-museo avoinna! Päivystys alkaa!

OH3AC
Viestit: 17
Liittynyt: 17.03.2014 09:11

Radio- ja tv-museo avoinna! Päivystys alkaa!

ViestiKirjoittaja OH3AC » 09.05.2014 08:34

Lahden Radio- ja tv-museo avautui tiistaina 6.5., pitkän, lähes puolentoista vuoden kiinniolon jälkeen. Pena, OH3TY; ja Olli-Jukka, OH2OP; kävivät avajaispäivänä tarkistamassa Arvi Hauvosen muistoaseman OH3R laitteet ja antennit. Hyvältä näytti ja Olli-Jukka piti asemalta tämän vuoden avajaisyhteydet.

Lahden pitkäaaltoaseman lopetettua lähetyksensä toukokuussa 1993 aiempi, vanhassa asemarakennuksessa ollut Yleisradion radiomuseo siirrettiin uuteen asemarakennukseen ja Yleisradion, MTV Oy ym. ja Lahden kaupungin yhteistyössä perustettiin Radio- ja tv-museosäätiö, joka ryhtyi ylläpitämään Suomen ainoaa valtakunnallista radio- ja tv-museota Radiomäellä.

Radio- ja tv-museosäätiö, SRAL ja Lahden Radioamatöörikerho ry., neuvottelivat yhdessä radioamatööriaseman perustamisesta museon tiloihin. Syntyi Arvi Hauvosen muistoasema OH3R. Aseman perustamisesta lähtien on OH3AC ottanut vastuun siitä, että museon asemalla on joka sunnuntai päivystys. Päivystyksen aikana vierailijoille esitellään radioamatööritoimintaa mm pitämällä yhteyksiä bandeilla.

Museon nyt avauduttua on kerhon velvoitteena jatkaa päivystystä.
Ensi sunnuntaina, 11.5., päivystyksen on lupautunut hoitamaan Olli-Jukka, OH2OP; ja sitä seuraavana sunnuntaina 18.5. OT Pena, OH3TY.

Päivystäjiä tarvitaan sunnuntaista 25.5. lähtien. Päivystysaika on 12:00-15:00 mutta mikään ei estä tulemasta aiemmin tai lähtemästä myöhemmin. Päivystyslistat tulevat löytymään sekä kerhon kotisivulta että keskustelupalstalta.

Seuraavassa Penan, OH3TY; terveiset
Eli kiireen vilkkaa herätys ja ilmoittautuminen päivystykseen. Ohjausta annetaan ilomielin. Sunnuntaita ennen syyskuun alkua ei ole kovin monta. “Nopeat syövät hitaat!” Kaksikin voi olla yhtä aikaa. Käyntiin voi yhdistää koko perheen vierailun museolla tai kutsua tuttavat käymään.

Otan ilmoittautumisia vastaan netin tai puhelimen kautta tai suoraan kerhoillassa. Joko oh3ty@oh3ac.fi tai 040 554 3923

73 de Pena OH3TY

Palaa sivulle “OH3AC Kerhokirje”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija