Keskiviikkoisin kello 21 on Lahden seudulla CB-kanavalla 22 pile-up. Lähetysmuotona taajuusmodulaatio, FM. LA -radiolla, jossa ei ole FM:ää, ei tätä voi kuunnella, vaan siihen tarvitaan CB-SSB-radio. Pelkästään kuunnella voi amatööriradiolla, skannerilla, tai liikennevastaanottimella, jossa on SSB.
LA-, PRT-27- ja CB-radioita on mm. http://www.tori.fi :ssä vaihtelevan kuntoisina. Uusia CB-radioita myy Lahden seudulla Motonet, mm. Cobra 19DX IV EU :n. http://www.motonet.fi/fi/tuote/473814/C ... diopuhelin
Samaa radiota saa myös postimyynnistä http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?vali ... dx&tuote=Y
Cobra 19:a on olemassa myös pohjoisamerikkalaisena versiona, josta puuttuu FM. Yhdysvalloissa citizen's band -radioissa ei ole FM:ää, joka on Suomen yleisin CB-radioiden lähetysmuoto. Euroopan unionin sisämarkkinoilla voi valmistajan todistuksin käyttää CE-merkittyjä uusia radioita, jolloin ne vastaavat jäsenvaltioiden vaatimuksia.
USB on kuin AM, josta on energiansäästämiseksi poistettu kantoaalto ja informaatiota sisältävä alanauha. Sitä käytetään yksinauhalähetyksissä, SSB:ssä, alkaen 10 MHz:n taajuuksista. Tätä alemmilla taajuuksilla käytetään yleensä LSB:ä, alanauhalähetystä, joka on kuin AM, mutta siitä on säästetty kantoaalto ja ylänauha.
CB-radiot, jotka kykenevät lähettämään yksinauhalähetystä ylänauhalla, USB:llä, mutta myös poikkeuksellisesti alanauhalla, LSB:llä, maksavat uusina noin 200 euroa - 300 euroa. 26.3.2013 alkaen viestintäviraston radiomääräyksen taajuusjakotaulukon mukaan Suomessa on saanut käyttää Espanjan, asetus "E" -tehoja, 4 W AM, 4 W FM ja 12 W SSB. 12 W SSB vastaavan AM-lähetyksen lähettämiseen saattaisi voida joutua lähettämään 24 W:lla - 25 W:lla, koska lähetettäisiin myös kantoaaltoa ja toinenkin informaatiota sisältävä nauha.
Yleisradioiden pitkien ja keskipitkien aaltojen lähetyksissä ei käytetä SSB:ä amatööriradioiden tapaan, koska SSB:ä ei pidetä riittävän hyvänä toistamaan musiikkia, vaikka se soveltuu mainiosti energiaa säästävänä muotona puheen radioimiseen.
Kaikkein halvimmat Suomesta postimyynnistä saatavat CB-radiot maksavat noin 50 euroa - 70 euroa. Niistä osa on todella pienikokoisia, pisimmältä sivultaan 10 cm - 11 cm leveitä autokoneita. On olemassa myös CB-käsiradoipuhelimia, joiden hinta on edellisiin nähden kaksin tai kolminkertainen. Näissä ei ole SSB:ä eikä niillä voi lähettää USB:ä.
SSB-CB -radiot maksavat 200 euroa - 300 euroa, ja vain harva niistä on käsiradopuhelin. Käsiradiopuhelimen antennin voi vaihtaa BNC-liittimestä ja siihen voi autokäytössä kytkeä magneettikattopiiska-antennin autokoneen tapaan. Käsiradiopuhelimiin, tavallisiin ja SSB:lläkin käytettäviin voi saada auton tupakansytyttimen pistorasiasta pistokkeella toimivan virtajohtimen, joka pitkään kunneltaessa ja erityisesti puhuttaessa säästää käsiradiopuhelimen akkuja tai paristot.
keskiviikkoisin kello 21 CB 22FM 27,225 MHz
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa