Sivu 1/1

20.12,2024 ~ 18:00 - 00(:15?) perjantai-illan aktiviteetti OI5AY/OH5KNL Kouvolan Utti

Lähetetty: 20.12.2024 10:49
Kirjoittaja oh2op
http://oh3aa.dy.fi:18073/?f=1846.00lsbz11

https://www.qrzcq.com/call/OI5AY

https://fi.wikibooks.org/wiki/Radiotaaj ... R_Suomessa

OI-työskentelytodistus Sissiradistikillan mukaan https://sirad.fi/oi-toiminta

https://sirad.fi/wp-content/uploads/201 ... aannot.pdf


OI-awardi

Pidetyistä yhteyksistä OI-asemien kanssa voidaan myöntää OI-työskentelytodiste eli awardi. Kotimaassa sijaitsevilta asemilta OI-awardin myöntämiseen vaaditaan kymmenen yhteyttä eri OI-asemien kanssa, ulkomaisilta viisi.


https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1648623822

20.12,2024 ~ 18:00 - 00:00 perjantai-illan aktiviteetti OH5KNL Kouvola

Lähetetty: 21.12.2024 02:05
Kirjoittaja oh2op
Aktiviteetti pidettiin kutsumerkillä OH5KNL. Lähetysteho oli 100 W, ja joillain kohdilla venäjänkielinen pile-up, eivät tosin pitkäkestoiset, tulivat päälle osittain. On mahdolllista, että siityivät noin 1852 kHz:n taajuudelle selkeämmin; eroa 7 kHz eli 2+ kertaa 2,7 kHz (5,4 kHz + 1,6 kHz). Ensimmäisenä osittain päällekkäin lähettänyt oli R3GZ, https://www.qrz.com/db/R3GZ , Viktor Malanin.

Varustuksesta päätellen hänellä on saattanut olla riittävästi tehoa. Jos Suomesta mainitsee, että "taajuus on varattu", niin se ehkä ei haasteellisella radiosäällä kuulu Vihtorille, ei 100 W:lla eikä 1000 W:llakan mahdollisesti.

Lipetsk https://fi.wikipedia.org/wiki/Lipetsk on verrattain kaukana. Siellä Rapallon sopimuksen https://fi.wikipedia.org/wiki/Rapallon_sopimus hengessä sotilasopetettiin Luftwaffen lentäjiä Versailles'n rauhansopimuksen https://fi.wikipedia.org/wiki/Versaille ... %99n_rauha vastaisesti. Lentokoneina oli Junkerseja.

Suomeen Lipetsk liittyy mm. Rautaruukin vuoksi https://fi.wikipedia.org/wiki/Rautaruukki_(yritys) . Raahen terästehtaalle ostettiin Neuvostoliitosta Suomen oloihin suurikapasiteettinen masuuni jatkuvan valun menetelmälle. Tästä johtui se, että tulevia metallurgeja, tekniikan ylioppilaita, opiskeli lyhyen aikaa Lipetskissä. https://en.wikipedia.org/wiki/Novolipet ... ical_Plant

Novolipetskin tehdas sai 28. kesäkuuta 2024 osakseen ukrainalaisten lennokkihyökkäyksen liittyen Venäjän 24.2.2022 aloittamaan Ukraian erikoissotilasoperaatioon. Lennokit jauhosäkillisen, 60 kg, massaisina tai edes $ 1 000 000 - $ 2 000 000 maksavat ohjukset 490 kg:n - 800 kg:n tavanomailla räjähteillä eivät vastaa toisen maailmansodan pommituslentueen rekka-autollista pommeja, mutta niillä vaurioitetaan vain jonkin verran jotain rakennetta. GPS:n https://gpsjam.org/ liittyy ohjus- ja liitopommihyökkäyksiin. 90% täsmäaseista käyttää halpaa satelliittipaikannusta kalliin ja epätarkemman gyroskooppihyrrän asemesta. Suunnankorjaaminen saattaa perustua tulevaisuudessa useimpiin vertauspisteisiin ja tekoälyn suorittamaan ajatteluun. Risteilyohjus tai ballistinen ohjus, jonka maahantulovaihe voi tarjota risteilyohjusmaisen mutkittelun, ei ole tarkoitettu 500 kg:n - 1000 kg:n tavanomaisille räjähteille, vaan taktisille ydinkärjille, minkä trinitrotolueeniekvivaltentti voi vastata rannikkorahtialuksen lastia vastaavaa määrää tavanomaista räjähtettä, mutta mikä tuottaa lisäksi myös ydinsäteilyn, 155 mm:n tykistökranaatti 40 km:lle maksaa yksikertaisimmillaan noin $ 1250 ja älykkäimmillään noin $ 9000 eikä sen massa ole kuin ehkä alle jauhosäkin, 43 kg, ainakaan räjähteeltään. Ei siis ihme, että lennokki kannattaa vähäisemmälläkin kuormalla, jos sen saa osumaan tulenjohtajaa tarkemmin kohdalleen FPV:nä. Ukraina suunnitellee tuottavansa 2 000 000 lennokkia 2025. Näin ollen lennokin lennättäjä alkaa olla yhtä arvokas likvidoitava kuin tulenjohtaja Yhdysvaltain sisällissodasta 1861-1865 toiseeen maailmansotaan 1939-1945. Pienten alivoimaisten maiden kannattaakin tuottaa jalkväen vänrikkejä ja tulenjohtaja noin 2-3 kertaa vähimmäismäärä, jotta on kulumisen varaa. Ukrainassa jahdataan nimenomaan lennokkien lennättäjiä.

Strategisessa sodankäynnissä ei ilmavoimaa käytetä taktisesti vastustajan joukkoja vastaan, vaan tuhotaan taloudellisia rakenteita, myös alusrakennetta eli infrastruktuuria: risteyksiä, rautateitä, tehtaita.

Alan huippu ovat kuninkaalliset ilmavoimast 1943-1945 yhdessä Yhdysvaltain 8. ilma-armeijan kanssa. Kun brittien yöpommitus oli epätarkempaa kuin yhdysvaltalaisten päiväpommitukset, alettiin tuhota palopommeilla tehtaiden lisäksi teollisuustyövästön koteja puolustusvälineteollisuuden toiminnan vakeuttamiseksi. Nurnbergin sotarikosoikeudenkäynneissä 1946 ei käsitelty saksalaisten vastaavia, paljon vähäisempiä pommituksia sivviilikohteisiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Strateginen_ilmapommitus

Strategisen ilmasodankäynnin löysi jo 1920-luvulla Giulio Douhet https://fi.wikipedia.org/wiki/Douhetismi

Sen voimaansaattaminen edellyttää suurvallan varoja. Toistaiseksi sitä ovat laajassa mitassa harjoittaneet Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat.

2022-2024 (kansan)taloudelllista sodankäyntiä harjoitetaan Ukrainassa räjäyttämällä sähköntuotannolta patoja ja sähkövoima-asemia tarkoituksena saada kotitaloudet palelemaan talvella puolustustahdon murtamiseksi.

Yhdistyneen kuningaskunnan Saksan massapommitukset loivat tarpeen muodostaa matemaattinen malli siitä, mitä valtavilla pommituslennostoilla kannatttaa tehdä. Tästä kehittyi konversiona kauppateiteiden liiketaloustieteen markkinoinnin operaatioanalyysi; miten jaella tehokkaimmin ruokaa myymäkäverkostoon -tai vaikka saippuaan.

Lipetskillä oli maailmanpolittinen merkitys ennen kuin 1935 Luftwaffe https://fi.wikipedia.org/wiki/Luftwaffe_(Wehrmacht) jullkisesti perustettiin. Lipetskillä oi merkitys Suomen bilateraalikaupalle Rautaruukin kautta tekniijan ylioppilaiden tutustumismahdolllisuutena. Neuvostoliittolaiset valmistuttivat laivoja Suomessa ja tuontisäännöstelyn vuoksi niissä käytettiin suomalaista terästä.

Toisen maaimansodan jälkeen 5000 suomalaista opiskeli vuosikymmenten aikana Neuvostoliitossa, minkä osuus Suomen viennistä oli 1/7 - 1/5. Tuo 1/5 osa keinotekoisesti öljyn välityskaupalla, vaikka öljyllä oli maailmanmarkkinahinta niin kuin dollarillakin.

Tulevaisuus on mielettömän suuren laskentatehon ja tekoälyn. Siihen kykenevät Yhdysvallat ja jossain määrin Kiinan kansantasavalt Kauppasaarretuilla on haasteellisempaa: pitäis luoda teollisuudenaloja, millä edes Intel ei tunnu enää pärjäävän.