Maavoimaseminaari Kuopiossa, videovirta 22.02.2023

Muihin kuin OH3AC-n tapahtumiin liittyvä keskustelu.
oh2op
Viestit: 4090
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Maavoimaseminaari Kuopiossa, videovirta 22.02.2023

ViestiKirjoittaja oh2op » 23.02.2023 06:23

https://maavoimat.fi/maavoimaseminaari

Toiminta voi antaa viitteitä viestitoiminnastaan, mikä tukee toimintaa. En ole ehtinyt katsoaman yksityiskohtia, mutta keskiviikkona Kuopiossa oli maavoimasemianaari Kuopiossa. Se ei koska vain maavoimien, vaan myös siviiliviranomaisten toimintaa. Jos nyt katsotaan video laajemmalti yhdessä niin jokaisen kommentti ja ajatus on tervetullut. Kun ilmatorjunta on niin hyvää, että ilmavoimat eivät kykene rynnäköimään kenttätykistöä ja panssarijoukkoja vastaan, palaa maasodankäynti maassodankäynniksi jalkaväen, sitä tukevien panssarijoukkojen ja kenttätykistön kesken syvyyteen pureutuvan salamasodan jälkeen. Puolustusvoimilla on maan paras ja sähköverkosta riippumattomin kenttäviestijärjestelmä. Sen ratkaisuissa voisi seuraattavaa myös muita ratkaisuja mietittävessä. Sähköteknillinen osaaminen on melko yleistä. Pääasiassa vain radioiden taajuushyppelyominaisuutta pidetään kaupankäynniltä rajoitettavana ominaisuuten asemielessä. ja luonnollisesti eri salausmuotoja.

Maavoimaseminaari

Näkökulmia paikallispuolustukseen – Seuraa Maavoimaseminaaria verkossa 22.2. ja osallistu keskusteluun!

Livestream tulee katsottavaksi tälle sivulle seminaaripäivän aamuna.

Maavoimaseminaari järjestetään Kuopiossa keskiviikkona 22.2.2023. Seminaarin aiheena on osallistava paikallispuolustus. Päivän aikana kuullaan neljä paneelikeskustelua, joita alustavat suomalaiset huippuasiantuntijat.

Seminaari lähetetään suorana verkkolähetyksenä, jonka seuraajilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun Twitterissä aihetunnisteella #maavoimaseminaari. Livestream tulee katsottavaksi tälle verkkosivulle seminaaripäivänä.

Seminaarin avaa Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki. Ensimmäinen paneeli käsittelee Ukrainan oppeja ja niiden vaikutuksia paikallispuolustukseen. Aihetta alustavat majuri Mika Mäenpää Maavoimien esikunnasta, kansainvälisten asioiden johtaja Rasmus Hindren Hybridiosaamiskeskuksesta, pelastusylitarkastaja Esa Ahlberg Itä-Suomen aluehallintovirastosta ja eversti Marko Turunen Pohjois-Karjalan rajavartiostosta.

Toisen paneelin aiheena on Ratkaise asiat paikallisesti – Hyödynnä paikalliset resurssit maksimaalisesti. Alustajina ovat Puolustusvoimien Pohjois-Savon aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Mikko Mönkkönen, pelastustoimen ja turvallisuuspalvelujen toimialajohtaja Jukka Koponen Pohjois-Savon hyvinvointialueelta, ylikomisario Tomi Karhu Itä-Suomen poliisilaitokselta ja piiripäällikkö Antti Teräväinen Savo-Karjalan maanpuolustuspiiristä.

Lounastauon jälkeen vuorossa on Vapaaehtoinen maanpuolustus – Reserviläiset kouluttajana -paneeli. Aihetta alustava Kainuun prikaatin apulaiskomentaja, eversti Ari Lehmuslehti, Puolustusvoimien Pohjois-Savon aluetoimiston alueupseeri, kapteeni Tanja Väyrynen, Savo-Karjalan maanpuolustuspiirin valmiuspäällikkö Jukka Mutanen sekä Pohjois-Savon reserviläispiirin puheenjohtaja, luutnantti (res) Jari Styrman.

Päivän päätteeksi keskustellaan paikallispuolustusharjoitusten havainnoista ja parhaista käytänteistä. Aihetta alustavat eversti Mikael Salo ja everstiluutnantti Markus Wahlstein Maasotakoulusta, majuri Tomi Saikkonen Porin prikaatista, everstiluutnantti Veli Rajala Panssariprikaatista ja eversti Vesa Laitonen Kaartin jääkärirykmentistä.

Tervetuloa mukaan seuraamaan seminaaria ja osallistumaan keskusteluun:

oh2op
Viestit: 4090
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Viestijoukkojen perustamisia keväästä syksyyn 1918-1919

ViestiKirjoittaja oh2op » 23.02.2023 06:33

23. helmikuuta oli Neuvostoliitossa työläisten ja talonpoikien puna-armeijan päivä. Katsottiin, että Lev Trotski perustutti tuolloin vapaaehtoisista punakaarteista työläisten ja talonpoikien puna-armeijan, missä oli mukana myös asevelvollisuutta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lev_Trotski

Asia liittyi Brest-Litovskin rauhanneuvotteluihin. Kansankomissaarien neuvoston, vallankumoushallituksen, linjaus, minkä mukaan ei vielä solmita rauhansopimusta ehtoineen, mistä oli jo alettu neuvotella 15. marraskuuta 1917 alkaen, mutta ei jatketa sotaakaan, johti siihen, että ''Saksan valtakunta'' sekä ''Valtakunnanneuvostossa edustetut kuningaskunnat ja maat ja Unkarin Pyhän Tapanin kruunun maat'', lyhyemmin ''Itävalta-Unkari'' hyökkäsivät maitse kohti Petrogradia, vuosien 1914-1924 Pietaria, mistä tuli Leningrad 1924 - 1991. Tuossa yhteydessä Viro ehti julistaa itsenäisyyden 24.2.1918 joutuen Saksan miehittämäksi seuraavana päivänä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Brest-Litovskin_rauha

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viron_pelastuskomitea

Saksan valtakunta ei tukenut Latvian, Liettuan tai Viron itsenäisyyttä niin kuin ei Venäjän keisarikunta, Venäjän väliaikainen hallitu tai ei kansankomissaarien neuvostokaan. Viron itsenäisyyssotaa tuki Yhdistyneen kuningaskunnan kuninkaallinen laivsto.- Suomesta siihen osallistuivat ensimmäinen suomalainen vapaaehtoisjoukko vastahyökäten lopulta myös Narvaan ja Pohjan pojat.

https://fi.wikipedia.org/wiki/I_Suomalainen_Vapaajoukko

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjan_Pojat

Viron itsenäisyysota päättyi virolaisten baltiansaksalaisista Pohjois-Latviassa saavuttamaan voittoo,
https://fi.wikipedia.org/wiki/Baltian_Landeswehr

23.2. juhlittiin ''miestenpäivänä'', kun Neuvostoliitossa ei ollut isäinpäivää. Neuvostoliitossa ei ollut äitienpäivääkään, mutta ''naistenpäivänä'' juhlittiin ''kansainvälistä naistenpäivää'' 8.3. .

Venäjän federatiivisen sosialistisen neuvostotasavallan työläisten ja talonpoikien puna-armeijan viestijoukot perustettiin prikazilla, hallinnollisella määräyksellä, №1736/362 20. lokakuuta 1919. Neuvostoliitto perustettiin vasta 30. joulukuuta 1922, jolloin valtiollinen täysivaltaisuus siirtyi sille. Neuvostoliitto päättyi sen presidentin eroamiseen joulupäivänä 1991. 20. lokaakuuta vietetään Damaskin saaren Kiinan kansantasavaltaa vastaan käytyihin taisteluihin osallistuneiden sotainvalidien yhdistyksen johtaja Valerij Sidorov. Tätä ennen epävirallisesti Neuvostoliiton ja Venäjän federaation viestimiehet juhlivat kansainvälisen naistenpäivän aattoina, radionpäivänä, 7.3. .

Suomessa teknillisen aselajin muodostivat ranskalaisen mallin mukaan pioneerit ja viestijoukot, mitkä itsenäistyivät pioneereista 4. lokakuuta 1939 saunassa käydyn keskustelun perusteella. Teknillisen aselajin komentaja oli tuohon saakka pioneeri. Teknillisen aselajin tunnuksena oli sinipunainen kauluslaatta, mikä on pioneereilla valko- ja viestillä keltareunainen.

Viron viestijoukkojen pataljoona perustettiin 21. marraskuuta 1918.
https://en.wikipedia.org/wiki/Headquart ... n_(Estonia)

Suomessa viestijoukkojen päivä on 5. maaliskuuta 1918 Mikkelissä tapahtuneen radiopataljoonan perustamisen vuosipäivä. Se on samalla OI-kutsumerkillisten amatööriradioasemien toimintapäivä.

Venäjän federaatiossa ja Virossa vuosipäivät ovat syksyisiä, Suomessa keväinen. Latviassa päämajan viestijoukot perustettiin etleläisten ja pohjoisten yhdistyessaä 15. heikäkuuta 1919.
https://books.google.fi/books?id=RBC2nY ... 19&f=false

Yhteyksiä Viron suuntaan on Suomella ollut
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja ... ltioliitto
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja ... isty%C3%B6


Palaa sivulle “Tapahtumia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa