Museo varikkotiedon ja reverse engineeringin lähteenä

oh2op
Viestit: 4551
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Museo varikkotiedon ja reverse engineeringin lähteenä

ViestiKirjoittaja oh2op » 22.04.2024 03:19

https://www.twz.com/news-features/littl ... r-on-track

Ukrainassa on kadotettu jo sen verran Ukrainan sosialistisen neuvostotasavallan tietoa neuvostoliittolaisista panssariajoneuvoista, että englantilainen erittäin suuri panssarivaunumuseo tulee avuksi.

Jos nyt pitäisi kaivaa tietoa AN/PRC-25:stä Suezin kriisin ajalta 1956 Suomessa, niin missä tieto olisi? Olisiko sitä Pielaveden Radio- ja Puhelinmueossa, Kouvolan radio- ja kotimuseossa, maanpuolustuskorkeakoulussa vai joissain yllättävissä paikoissa, vaikka radioharrastajalla tai perikunnalla?

Teknillinen historia ei ole vain "ihastuttavan vanhoja" elämyksiä nykyistä yksinkeraisemman tekniikan ajalta, vaan se on oikeastaan luonnontieteellistä kokeilua, päättyneitä kehityssuuntia, mutta myös oivalluksia, mitä edelleen nykyäänkin käytetään.

Ehkä Suomessakin tieto höyryvetureista ja elektrodiputkiradioista ohenee ajan myötä: kuka tietää, kuka osaa, kuka osaa soveltaan unohtunutta uudella tekniikalla ja uutena järjestelmänä savumerkeistä lippuviittomiin ja optiseen lennättimeen - vaikka laserilla?

Palaa sivulle “Radio- ja tv-museo”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa