Tiedoksiantaminen ja tiedoksisaaminen

oh2op
Viestit: 3663
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Tiedoksiantaminen ja tiedoksisaaminen

ViestiKirjoittaja oh2op » 28.01.2022 20:56

Joissain hallinnollisissa asioissa, mistä on olemassa muutoksenhakuoikeus ja määräaikoja, on olemassa sääntöjä, miten asian voi antaa todisteellisesti tiedoksi.

https://www.kuntaliitto.fi/laki/kunnan- ... edoksianto
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1966/19660232

Melko monasti luullaan, että keskustelu Whatsappissa tai Facebookissa tai viestien lähettäminen jonnekin ilman kuittausta on laillista tiedoksiantamista. Joku muu kuin postiosoite ei tätä välttämässä ole, ellei ole sovittu saajan kanssa erikseen. Suomessa ei kansalaisella ole mitään muuta laillista velvoitetta kuin postiosoite, ja sekin voi olla poste restante: hänen ei tarvitse solmia yksityisoikeudellista sopimusta Internet-operaattorin eikä teleoperaattorin kanssa, ja postiosoitteen, vaikkapa poste restanten, hän saa valtiolta maksutta. Ei siis ole olemassa mitään velvoitetta solmia talletussopimusta, puhelinsopimusta, Internet-sopimusta eikä muutakaan.

Yhdistyksissä päättää yhdistyḱsen laillinen hallitus, minkä on valinnut:
- yhdistyksen jäsenkokous, mikä on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen ja mistä kokouksesta on tarkastettu lainvoimianen pöytäkirja
- vasta tällä pöytäkirjalla hallitus kutsuu itsensä koolle laillisesti ja päätösvaltaisena, ja alkaa tehdä päätöksiä
- päätöksistä tulee olla hallituksen kokouksen pöytäkirja, mikä on tarkastettu ja lainvoimainen

Se, mitä tehdään haliltuksen ohi, riippuu siitä, onko jollain, puheenjohtajalla tai puheenjohtajalla tai muulla oikeus kirjoittaa yhdistyksen nimi: prokuraoikeus. Tästäkin toimija on vastuussa yhdistyksen hallitukselle ja hallitus jäsenkokoukselle. Laitonta päätöstä ei saa toimeenpanna, vaikka se olisi syntynyt laillisessa järjestyksessä. Tästä on esitettävä eriävä mielipide hallituksen kokouksessa tai ellei kyseessä ole hallituksen jäsen, vaan toimihenkilö, eriävä mielipide sille, joka velvoittaa.

Palaa sivulle “Muu koulutus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija