Microsoft Windows -klooni Atlas OS: Ham radio -ohjelmat, karttaohjelmat, ja kuvausohjelmat hyötykäyttöön

Erilaisiin tietokoneelle asennettaviin apuohjelmiin liittyvä keskustelu.
oh2op
Viestit: 4086
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Microsoft Windows -klooni Atlas OS: Ham radio -ohjelmat, karttaohjelmat, ja kuvausohjelmat hyötykäyttöön

ViestiKirjoittaja oh2op » 07.01.2023 05:21

https://atlasos.net

Lähinnä perinteikkäiden Microsoft Windows:illa käytettäviksi tarkoitettujen tietokonepeliohjelmien pitämiseksi saatavilla ja pelattavissa, on kehitetty Atlas OS -käyttöjärjestelmä, millä voi käyttää Windows -ohjelmia.

Radioamatöörille tämä sopii siksi, että on olemassa myös paljon vanhoja amatööriradio-ohjelmiakin Windows:lle niin kuin 40 vuotta vanhoja amatööriradioitakin ja old-timereita.

Atlas OS "pyörittää" myös viimeiseksi maksuttomaksi jäänyttä Ham Radio 5.24.38:aa http://www.oh3ac.fi/palsta/viewtopic.php?t=546 Mikäli esimerkiksi QRP-, OHFF-, POTA- ja SOTA-väki haluaa toteuttaa peruskarttaa https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka tarkempaa karttaa radiopoluistaan https://www.openstreetmap.org/#map=18/60.97928/25.64596 niin Garmin-laitteille melko kätevä karttaohjelma on Garminin oma Bacecamp https://basecamp.com , mikä on Windows -ohjelma. Halvin Garmin on eTrex 10, mikä maksaa vajaat 100 euroa, siinä ei ole värillistä näyttöä. micro-SD -korttia, minkä vuoksi sen muisti on melko rajallinen.

Windows-ohjelma Basecamp:n saa toki toimimaan myös Linux-käyttöjärjestelmillä käyttäen vaikka playonlinux -ohjelmaa, mikä käyttää WINE:ä. Jos $ sudo apt install playonlinux -käskyn antaa Linux -tietokoneelle niin se lataa playonlinux;n lisäksi myös WINE:n käyttämään Basecamp:iä tai muuta Windows-ohjelmaa.

Jos halutaan myös valokuvata QTH-kohteita ja käsitellä valokuvía niin Photoscape http://x.photoscape.org on melko hyvä maksuton mahdollisuus.

Vanhoja pöytä- ja sylitietokoneita saa hankituksi "kivijalkamyymälästä" Lanttilasta Joutjärven kirkon läheltä Tonttilasta ja myös Patinasta. Yleensä kannattaa ostaa vähintään kaksiytimisellä suorittimella varustettu 64-bittinen kone eikä yksiytimistä 32-bittistä siksi, että jotkut ohjelmat ovat nykyään vain 64-bittisiä. 64-bittisellä suorittimella voi käyttää 32-bittisiä ohjelmia, mtta 32-bittisellä suorittimella ei voi käyttää 64-bittisiä ohjelmia.

Windows-iloa tietokoneiden kierrättäjillekin!

Lahden Radioamatöörikerhon "luokassa" on tai on ollut Debian-heimoon ja Ubuntu-sukuun kuuluvalla Linux Mint -käyttöjärjestelmäinen pöytätietokone kokeiltavaksi.

Mikäli Linux Mint Xfce -käyttöliittymälläkin tuntuu tukkoiselta, saattaa kannattaa siirtyä AntiX:iin, mikä on Debian-pohjainen. https://antixlinux.com

Mikäli tietokone on 32-bittinen niin AntiX:lla on vaihtoehto myös niihin!

AntiX-22:n grup tunnistaa SSD:llä olevan Atlas OS:n Windows Vistaksi.

Palaa sivulle “Ohjelmat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa