Tietovaarallinen Facebook ja +200% -periaate

Erilaisiin tietokoneelle asennettaviin apuohjelmiin liittyvä keskustelu.
oh2op
Viestit: 3319
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Tietovaarallinen Facebook ja +200% -periaate

ViestiKirjoittaja oh2op » 12.10.2021 09:11

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/ ... 24928.html

Melko monet yhdistykset, joka julkisyhteisöt, eivät välieä perustaa sähköpostijärjestelmäänsä vaan luottaavat yhdysvaltalaiseen pilveen, 2 850 000 000 käyttäjän pilveen, minkä lähin solmu ei ole edes Suomessa, vaan Ruotsin Luulajassa Ruotsin kuningaskunnan lainsäädännön alaisena. Ruotsin lainsäädäntö on maalle ulkopoliittisesti tärkeä, koska sen avulla mm. FRA kykenee ansaisemaan maalle muiden sotilaallisten ansioiden vähäisyyden korvikkeeksi signaalitiedustelulla mainetta. Jos pitäisi noudattaa suurempaa kansalaisoikeuksien suojaamista niin signaalitiedustelu ei voisi olla niin laaja ja taloudellisesti tuottava kuin Ruotsin on. Ruotsissa on 300 000 suomenruotsalaista, jotka voivat avata, analysoida ja tulkita viestit. Suomensukuisuus tekee Ruotsista, Teliasta, myös virolaisten liikkeiden turvaajan ja valvojan signaalitiedustelun alalla.

Nykyään kaksoistunistamista suositaan. Kannattaisi ehkä kieltäytyä kaksoistunnistamisesta, ja kun ajautuu pakolliseen kaksoistunnistamiseen se, kannattaisi ohjata tavallisesti käyttämätömän matkapuhelimen pra-paid -kortilliseen puhelimeen. Näin järjestelmän kautta ei seuraisi oman post-paid -vakimatkapuhelinkortin ympärivuorokautista seurantaan kyseisen palvelun osalta.

Pre-paid -matkapuhelimessa viestien vastaanottaminen on maksutonta niin kuin post-paid -matkapuhelimissa, mutta riskinä on se, että pre-paid -vanhenee käyttämättömyyttään tai lataamattomuuttaan, jolloin kaksoistunnistuksen toiselle tunnistukselle ei ole enää puhelinnumeroa käytössä.

Facebook on nopea, kätevä ja kaupallinen: monien ostettavissa ja murrettavissa oleva mainosrahoitteinen. On ihmisiä, jotka eivät aatteellisesti rekisteröidy Facebookiin, koska eivät halua liberaalin totalitarista valvontaa peräänsä ainakaan matkapuhelimen SIM-korttiin ja vuosikymmeniä vanhaan puhelinnumeroonsa kiinnitettynä.

Lahden Radioamatöörikerho
https://fi-fi.facebook.com/lahden.radioamatoorikerhory

Suomen Radioamatööriliiton toimisto
https://fi-fi.facebook.com/SralToimisto/

Radioamatööriyteen voisi osana viestintää liittyä välttävää tietoturvallisuutta. Facebook-sivut ovat helppoja ja halpoja, mutta lukijankin pitää ilmoittautua Facebookiin päinvastoin kuin lehden lukijan tai neutraaliverkkosivun tutkijan.

Facebook ei voi olla operatiivinenkaan: tuntien katkos vie miljardien ihmisten yhteydet vaikka lopputyöpäiväksi. Pitäisi olla valmiiksi rekisteröitynä monia muita sosiaalisia joukkotiedotuspalveluita etukäteen omalle nimikkeelle. Ei riitä suunnitelma B, vaan olisi hyvä olla C, D ja E.

Kenttäviestintä toimii, kun on kaksi muutakin yhteyttä, +200%. Tätä periaatetta - kahta muutakin reittiä - eivät yleensä tunnista intuitiivisesti kuin viestimiehet eivätkä heistäkään kaikkein kapeimman kaistan HF-radistit, joiden ei tarvitse hoitaa kuin yhden jalkaväkiryhmän tietovuo satunnaisesti vuorokausin.

Tämä +200% -periaate voisi olla hyvä myös gmail.com :ssa. Kannattaisi rekisteröidä Suomesta yandex.com :nkin. Se ei ole Summan paperitehtaalla Haminassa niin kuin gmai.com , vaan Mäntsälän Kapulissa, lähellä seututie-140:ää, Päijät-Hämeen naapurissa.

Jos haluaa olla kansallisesti ja kansanvaltaisesti itsenäinen ilman Office-365:n liitäntöjä Suomen Internetin ulkomaankanavia pitkin Yhdysvaltoihin niin silloin kannattanee olla riippumaton Microsoft Windows:sta ja tallentaa tietonsa vaikka Lestijärven kunnantalon kellariin kauas miltei länsirannikolle Red Hat Linuxille http://www.kase.fi lle.

Myös tiedostojen varmuuskopioinnissa pätee +200% -periaate: työkappaleesta valmistetaan kaksi varmuuskopioita, mitkä ovat eri paikkakunnilla, eri sähköissä tai irrallisena kovalevynä eri palamattomissa paikoissa, mitkä ovat lukitut ja piilossa.

Palaa sivulle “Ohjelmat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija