logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry., OH3AC
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3ac(a)oh3ac.fi

Takaisin etusivulle

OH3AC - POSITIIVISEN RADIOAMATÖÖRITOIMINNAN PUOLESTA

Saku, OH3BKL; CQWWSSB 2019-kilpailu ja kokemuksia sen tekemisestä

Haasteena kuso, tavoitteena monta kusoa

sijainti Saku, OH3BKL; osallistui lokakuun lopulla CQWW SSB-kilpailuun. Tässä Sakun kokemuksia kisasta ja miten se tehtiin.

Innoitus Yota-leiriltä

Radioamatöörinuorten Yota-leirin innoittamana päätin osallistua vuoden suurimpaan radioamatöörikilpailuun eli lokakuun lopun CQWW SSB-kilpailuun. Kyseessä on maailmanlaajuinen kilpailu, jossa tarkoituksena on workkia eri radioamatöörimaita (DXCC) ja maantieteellisiä zone-alueita. Maista ja zoneista saa kertoimia ja pisteitä yhteydestä tulee sen mukaan, onko se kauko- (DX) vai lähiyhteys.

Osallistumispäätöksen jälkeen täytyi ryhtyä aseman ja antennien rakentamiseeen ja asennukseen. Nikon, OH5CZ; ja Tommin, OH2BFA; avustuksella suunnitelluksi tuli 40 m ¼-aallon vertikaali, 20 m magneettiluuppi ja 80 m dipoli. Seuraavaksi etsittiin osia antenneihin sekä syöttökaapeleita ja dipolin masto. Syöttökaapeli ja dipolin toisen pään masto löytyikin Peteltä Bandercom Oy:ltä. Suuri kiitos taas Petelle ja Bandercomille avusta. Magneettiluupin kondensaattori löytyi Henryltä, OH3EGL; ja dipolin baluunin osat Tommilta, OH2BFA. Kiitos!

Viikko kului antennien ja aseman pystytyksessä

Kilpailua edeltävä viikko menikin antenneja rakennellessa ja apua ja neuvoja eri ihmisiltä kysellessä. Torstaina vielä Nikon, OH5CZ: kanssa testikusot Mustilaan ja lepäämään kisaa varten. Lauantaiyönä kello 02:30 herätys. Loppujen lopuksi herääminen vähän venähti ja heräsin minuutin ennen kisan alkua. Ensimmäiset 30 QSO:a ja nukkumaan. Aamulla sitten muutaman tunnin unien jälkeen workkimaan. Lauantaipäivä menikin workkiessa.

Lauantai-iltana kusoja oli kertynyt noin 200. Sunnuntaiaamusta taas workkimaan kunnes … tietokone sammui eikä lähtenyt käyntiin. Voi v#*€#u muutama puhelu taas fiksummalle Tommille, OH2BFA; kovalevy irti ja kiinni toiseen tietokoneeseen ja USB-tikulla tiedosto läppärille ja pikaiset konfaukset tietokoneelle ja radiolle.

Loppumetrit juosten

Taas kuso kulki ja elämä hymyili. Viimeiset kusot vielä ja sitten riitti. Sunnuntai-iltana kusoja olikin 275 kpl. Olin tyytyväinen ja päätin tämän vuoden kilpailun.

Kilpailun jälkeen maanantaina vielä lokin tarkastus ja lähetys. Antennien purku ja tavaroiden palautus ja vuoden CQWW-kilpailu oli kilpailtu.

Kiitos kaikille avusta ja tuesta.
Saku, OH3BKL

Sergei

Vertikaali talon katolla - mies poistumasssa

Sergei

Toroidimuuntaja rasiassa

Sergei

Johtoa sinne - johtoa tänne

Sergei

Hajonnut tietokone ja hätäpaikkaus

Sergei

Tuloslistakin hymyili

Sergei

Venäläinen tyhjiökonkka

Sergei

Magneettiluuppi takapihalla

Sergei

Alkuhässäkkä on hankala - mutta kyllä se siitä

Sergei

Vertikaali yöllä

Sergei

Magneettiluuppi ja pieni lumisade

Sergei

Toinen kuvakulma magneettiluupista

Sergei

Vertikaali ja mies. Edellinen pidempi.

Sergei

Workkimiskulman hämyä

Sergei

Elämäni 1. baluuni. Ja vielä itse tehty.

Sergei

Ristisiitos tai -liitos. Kyllä OH6LI olisi ylpeä.

Sergei

Luuppi takapihalla

Sergei

Hetken rauha workkimisesta

Sergei

Ja tässä se kiitos seisoo!

... ja tästä pääset takaisin etusivulle

© Text-copyright: OH3AC