logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

VUOSIKOKOUS JA PIKKUJOULUT 2014

YKSITUUMAINEN VUOSIKOKOUS JA HAUSKAT PIKKUJOULUT 2014

"SOIHDUT SAMMUU, HAMIVÄKI NUKKUU, VÄKI NUKKUU.
ÖITTEN VARJOON KUSOTKIN JO HUKKUU, KUSOT HUKKUU"

Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; vuosikokous ja pikkujoulut pidettiin ma 24.11.. Pitkä ilta aloitettiin vuosikokouksella. Vuosikokouksen ja pikkujoulun välissä Göran, SM5SIC/OH1SIC; piti esitelmän viikonlopun workkimis- ja kilpailukoulutuksesta jonka jälkeen muutama päätä vaille 50-henkinen juhlaväki keskittyi pikkujoulun riemuihin.

Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi näpsäkästi ja asiantuntevasti Vesa, OH3FYE. Kokousmuodollisuuksien jälkeen käsiteltiin tulevan vuoden toimintasuunnitelma. Jari, OH2BU; esitteli toimintasuunnitelman ja kertoi uusista toimintamuodoista:
- mahdollinen toinen kerhoilta torstaisin, keskittyen rakenteluun,
- OT-kerhoilta aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina,
- Lahden hiihdon MM-kisoihin 2017 liittyvä operointi,
- yhteistyö Lahden kaupungin, MPK:n ym. kanssa,
- OH3R -aseman siirtyminen Vanhalle Asemarakennukselle museon remontin ajaksi.

Toimintasuunnitelma ei suuria keskusteluita saanut aikaan mutta hallitus sai pientä evästystä. Myöskään talousarvio ja jäsenmaksujen pitäminen samana eivät saaneet paljonkaan ajatuksia ääneen.

Kerhon puheenjohtajaksi valittiin äänestyksen jälkeen Raimo, OH3RV; ja hallitusta täydennettiin kahdella uudella jäsenellä: Vesa, OH3FYE; ja Päivi, OH3SL. Samalla toteutui kerhon pitkän aikavälin taktiikkaa, että joka vuosi muutama henkilö hallituksesta vaihtuu. Näin saadaan uusia ideoita ja uusia ihmisiä vetämään vastuuta.

Vesan, OH3FYE; katsoessa kelloa ja lopettaessa vuosikokouksen oli ehtinyt kulumaan 45 minuuttia sen alkamisesta.

Ennen varsinaisen pikkujoulun alkamista Göran, SM5SIC/OH1SIC; kertoi viikonloppuna pidetystä workkimis- ja kilpailukoulutuksesta. Viikonloppuna ajettiin LZ DX-kilpailussa 341 yhteyttä ja päästiin yli 100.000 pisteen. Ennen kilpailua Göran piti paikalla olleille esitelmän kilpailemisesta ja erityisesti LZ DX-kilpailun säännöistä. Göranin lauantaina pitämän esitelmän löydät tästä linkistä

Göran oli tehnyt hienon yhteenvedon viikonlopun kilpailusta ja sen aikana tehdystä kilpailusiemenen kylvämisestä. Göran'in pikkujoulussa pitämän esitelmän ja kilpailun yhteenvedon löydät tästä linkistä

Göran sai ansaitut aplodit joilla yleisö palkitsi paitsi hänen energisen työnsä viikonloppuna myös hienosti yhteen kootun esitelmän. Kiitos, Göran!

Väen pikkuhiljaa saapuessa Vanhan Radioaseman juhlasaliin Jari, OH2BU; toivotti ihmiset tervetulleiksi ja kertoi illan ohjelman aikataulusta. Päivi, OH3SL; yhden naisen rautalankabandi jne ... laulutti yleisöä tilaisuuteen erittäin sopivalla, hamihenkisellä joululaululla. Laulun sanat voit katsoa tästä linkistä! Kiitos Päivi!

Mutta ennen varsinaista ohjelmaa keskityttiin vielä syömään Maarit'in, Aarnin, OH3EQS; äidin huolella tekemään ihan oikeaan joulupuuroa. Puuro oli tehty kaiken taiteen sääntöjen mukaan niin, että edellisenä päivänä riisi oli lämmitetty ja haudutettu ja juuri ennen pikkujoulua lämmitetty kerman kanssa. Puuro sai ansaitut kiitokset kaikilta!

Päivi, OH3SL; oli myös vastaavasti leiponut ja tehnyt pikkujoulutortut, tähdet ja piparit. Laten, OH3RL; keittämän glögin, mehun ja kahvin jälkeen kukaan ei jäänyt nälkäiseksi. Oli vihdoin aika siirtyä illan ohjelmaan.

Kerhon toiminnassa vahvasti vuoden aikana olleita henkilöitä palkittiin. Vesa, OH3FYE; sai kunniamaininnan aktiivisesta, positiivisesta ja kerhon henkeä rakentavasti nostattaneesta toiminnasta. Vesa on aina perusoptimistinen, ahkera ja muita auttava mutta myös monessa asiassa kekseliäs keskustelija ja asioita eteenpäin rakentava.

Päivi, OH3SL; vastaavasti palkittiin vuoden kerhoaktiivina. Voitettuaan vasta tasan vuosi sitten pikkujouluissa rigin, hän suoritti perusluokan tutkinnon ja hankki isänsä vanhan tunnuksen. Päivi on ollut ahkerasti mukana kaikissa kerhon tapahtumissa, oli sitten normaalia kerhoiltaa, leiriä tai kurssitusta. Syksyn perusluokan kurssi ei olisi tullut toimeen ilman hänen ja Timon, OH3FVW; ”talonmiespanosta”, sillä kurssin opettajilla Sepolla, OH2TO; Ramilla, OH3RV; ja Jarilla, OH2BU; oli täysi tohina 22 kurssilaisen kanssa.

Vuoden kerholaiseksi hallitus nimesi Laurin, ”Late”; OH3RL. Lauri on myös ollut mukana kaikissa kerhon tämän vuoden tapahtumissa, oli sitten kerhoiltaa, ruokapäivää tai syksyn leiriä. Perusluokan kurssilla nähtiin myös uudenlainen Late – hän piti workkimiskoulutuksen kaikille kurssin oppilaille niin, että ensimmäinen hikikuso kuitattiin jo kurssin aikana. Late on myös peruspositiivinen, aina auttavainen mutta myös terävä kertomaan, milloin jonkun asian saa tehtyä puolta helpommalla mutta kaksi kertaa paremmalla laadulla.

Palkitsemisten jälkeen arvottiin ensimmäinen Utec Oy/Koneita.com toimittama 2m/70cm:n upouusi rigi kerhoon tämän vuoden aikana liittyneiden kesken. Näitä oli yhteensä 32 niin, että tänä pikkujoulupäivänä kerhon jäsenmäärä oli 231. Siis noin 15 %:n kasvu vuodessa. Kerhon kahden kunniajäsenen Penan, OH3TY; ja Kain, OH2PR; yhdessä nostama arpalippu osui Joelle, OH3EQP. Joe suoritti perusluokan tutkinnon leirillä pidetyn preppauksen ja syksyn kurssin aikana yhdessä isoveljensä Jeren, OH3EQO; kanssa.

Tämän jälkeen arvottiin samanlainen rigi niiden kerhon jäsenten kesken, jotka pikkujouluun mennessä olivat maksaneet tämän vuoden jäsenmaksun. Arpalipuke osui tällä kertaa Olli-Jukan, OH2OP; kohdalle.

Varsinaista arvontaa varten Harri, OH3UP; ja muut kerholaiset olivat hankkineet yli 60 palkintoa aina avaimenperistä arvokkaisiin tavaroihin. Päivin, OH3SL; nostaessa laatikosta numeroita, Jari, OH2BU; luki ne ääneen ja Harri, OH3UP; kertoi voittajan. Noin 360 arpalipusta parisen sataa oli myyty pikkujoululaisille ja kerhon kassa sai hyvää täytettä. Erityisen onnekkaita arvonnassa olivat Heikki, OH2BGX; Pekka, OH3JMJ; ja Pasi, OH2EIC. Mutta pääpalkinnon – sen kolmannen rigin – sai yllätys, yllätys – myös Joe, OH3EQP. Perheeseen tulleet kaksi palkintoa pakottivat isän, Henryn, OH3EGL; myös hankkimaan samaisen rigin. Onneksi niitä oli tuotu pikkujouluun myös myytäväksi neljä kappaletta, OH-luetteloiden, kerhon T-paidan ym. lisäksi.

Pikkujoulun piirua vaille 50-päinen yleisö oli kerääntynyt ympäri Etelä-Suomea. Tähtivieraana taisi olla Ville, OH2FWT; joka on sekä Lohjan kerhon, OH2AAB; että Kauniaisten kerhon, OH2K; jäsen. Ville toi keskusteluun ihanan mukavaa huumoria. Mutta myös syksyn kurssilaiset olivat hyvin edustettuina.

Keskustelut, glögin ja kahvin juonti sekä tykötarpeiden syönti kestivät pitkälti yli kello kymmenen. Seuraavana päivänä, tiistaina, paikalle tulikin sitten kuusi henkeä siivoamaan paikkoja, imuroimaan ja pesemään lattioita ja laittamaan pöytiä ja tuoleja paikalleen. Osa porukasta jatkoi vielä tiistai-illan T2-preppauskurssilla joko oppilaana tai opettajana.

Seuraavaa pikkujoulua odotellassa, kiitos kaikille!Teksti: Jari, OH2BU
Kuvat: Seppo, OH2TO

Sergei

Päivin, OH3SL: hamiaiheiset laulun sanat tuttuun kappaleeseen.

Sergei

Göran, SM5SIC/OH1SIC; ja esitelmä viikonlopun workkimis- ja kilpailukoulutuksesta.

Sergei

Keskittynyttä kuulijakuntaa, edessä Harri, OH3UP.

Sergei

Lisää kiinnostuneita kuulijoita: mm Minna, OH3EGF/yl; Mauri, OH3EQT; ja Aimo, OH3ECU.

Sergei

Muonitusosaston aikaansaannosta: torttua, joulutähteä ja puuroa. Oikealla istumasssa Jaakko, OH3JK.

Sergei

Maarit-äiti (de Aarni, OH3EQS) ja puuron viimeistely käynnissä.

Sergei

Harri, OH2BNG; ja Tomi, ensi kevään uusia kurssilaisia.

Sergei

”His Masters Voice” eli itse Seppo, OH2TO; kerrankin kameran tuolla puolen.

Sergei

Keskustelussa mm. Henry, OH3EGL; Pena, OH3TY; ja Kai, OH2PR; m.fl.

Sergei

Heikki, OH2BGX; taisi olla arvonnan onnekkain. Syliin eivät tainneet kaikki arpajaispalkinnot mahtua. Vasemmalla Kalevi, OH3NAO; ja oikealla Kauko, OH3XU.

Sergei

Puuro maittui miehille, kuten kuvasta näkyy. Vasemmalla Jarmo, OH3QN.

Sergei

Päivi, OH3SL; vastasi illan musiikista ja hami-aiheisen laulun sanoista.

Sergei

Lauri, OH3RL; vastasi hienosti tarjoilusta. Jaska, OH3LV; saamassa täydennystä Ilkan, OH3EFZ; ja Esan, OH3MWN; katsoessa.

Sergei

Pieni osa pikkupalkinnoista ....

Sergei

… ja varsinaiset pääpalkinnot ...

Sergei

Kerhon kunniajäsenet Kai, OH2PR; ja Pena, OH3TY.

Sergei

Syksyn perusluokan kurssin priimus Aarni, OH3EQS; ostamassa arpaa äitinsä Maaritin ja Laurin, OH3RL; seuratessa.

Sergei

Vesa, Oh3FYE; sai kunniamaininnan positiivisen kerhohengen luomisesta.

Sergei

Päivi, OH3SL; palkittiin Vuoden kerhoaktiivina ....

Sergei

… ja Lauri, OH3RL; vastaavasti Vuoden kerholaisena.

Sergei

Kaksi rigiä voittanut Joe, OH3EQP; on vasta 15-vuotias.

Sergei

Harri, OH3UP; kantoi suurimman taakan arpajaisten palkintojen hankkimisessa, arpojen myynnissä ja rahastuksessa.

Sergei

Kain, OH2PR; ilme kertoo hyvästä arpajaispalkinnosta.

... ja tästä pääset takaisin etusivulle

© Text-copyright: OH3AC