logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry., OH3AC
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3ac(a)oh3ac.fi

Takaisin etusivulle

OH3AC - POSITIIVISEN RADIOAMATÖÖRITOIMINNAN PUOLESTA

Joka kuukauden ensimmäinen maananatai on OT-ilta

Ensimmäinen OT-ilta keräsi yhteen kolmisenkymmentä arvostettua radioamatööriä

sijainti

"OT" tarkoittaa "Old Timer" eli "veteraaniradioamatööri" tai "vanha radioamatööri". Kerhon ensimmäiseen OT-iltaan oli tullut kolmisenkymmentä henkeä, joukossa oli myös huomattavan monta "OOT" eli "Old Old Timer'ia". OT-ilta oli menestys ja täytti toiveet. Mukana oli toinen toistaan kokeneempaa ja ansioituneempaa radioamatööriä. Osallistujien keski-ikä oli varmaan lähempänä 80 vuotta, nuorempien hiljaa ihaillessa vanhempien kokemusta, energiaa ja onnellista elämänhallintaa.

Kiitos ja huomionosoitus OT-hameillemme

Kerhon ydin on laaja ja vankka OT-amatöörien joukko, jonka aikanaan tekemälle perustyölle, ahkeruudelle ja "Ham Spirit'lle" myös OH3AC on rakentunut. Kerhoilloissa käy jatkuvasti vanhoja jäseniämme, mutta moni OT toteaa hieman hämillään, ettei oikein tunne enää ketään – kerho on niin täynnä uutta väkeä, uusia laitteita ja uusia modeja. Siksi halusimme auttaa OT-jäseniämme löytämään paremmin aikalaisensa. Joka kuukauden ensimmäinen maanantai on OT-ilta, jolloin vanhat kaverit toivottavasti löytävät toisensa.

Ensimmäisen OT-illan aloitti tervetuliaissanoilla OOT Pena, OH3TY. Tämän jälkeen moni vanhempi esittäytyi ja kertoi omasta radioamatööriurastaan.

Viestimies Teuvo ja komppanianpäällikkö Pena tapasivat 58 vuoden jälkeen

Hienoin "kohtaaminen" oli eittämättä Teuvon, OH3BLB; ja Penan, OH3TY; tapaaminen. Teuvo on 77-vuotias ja suoritti viime vuonna tutkinnon syksyn MPK-kurssilla. Teuvon taustana on 58 vuotta sitten suoritettu asepalvelus Viestirykmentissä Riihimäellä. Samaan aikaan Pena, OH3TY; oli siellä komppanianpäällikkönä. Nämä kaksi tapasivat nyt siis ensimmäisen kerran 58 vuoteen. No, ei tietenkään voi vaatia Penaa muistamaan jokaista kouluttamaansa viestimiestä mutta Teuvon kertoessa juttuja sen aikaisesta Viestirykmentistä, muista kouluttajista ja erilaisista tapahtumista ja Penan maneereista päällikkönä, myös Penan muisti tapahtumat hymyillen. Sohvalla nämä kaksi jatkoivat pitkään jutustelua.

Teuvon tavoitteena on opetella silloin viestissä hankittu sähkötystaito takaisin. Kerholta löytyikin hyvä pumppu harjoitteluun ja uusi IC-735 odottaa ekaa yhteyttä.

Mukana kaukaisia vieraita ja aktiiveja tervaskantoja

Pisimmän matkan oli tehnyt Erkki, OH2EF/OH5SW; joka saapui OT-iltaan Helsingistä saakka. Vaikka porukka oli pääosin tuntematonta, myös Erkki oli nopeasti mukana pöytäseurueissa, joissa tietenkin muisteltiin vanhoja. Myös paikallinen grand old man Veikko, OH3SF; ilahdutti porukkaa pirteydellään ja jutuillaan. Veikko on mukana monessa ja kertoi tämän OT-illan olleen jo neljäs tapahtuma päivän aikana. Veikkokin käy jo yhdeksättä vuosikymmentä.

Kerho tarjosi kahvit ja tykötarpeet

Kahvipannua sai olla jatkuvasti täydentämässä ja karjalanpiirakat ja muut kahvin täydentäjät saivat kyytiä. Välillä joku otti aina isomman puheenvuoron ja kertoi kaikille muille hyvän jutun tai tapahtuman. Seppo, OH2TO; antoi elämänohjeita Tuulan hieman toppuutellessa Hyväntuulisuus oli käsin kosketeltavaa.

Kirjoittajan joutuessa lähtemään hieman aikaisemmin puheensorina vain jatkui. Vanhat kuomut jatkoivat pitkään iltaan muisteluilla ja tarinoilla. Ja sitähän varten paikalle oltiin tultu.

Toivottavasti tämä kunnianosoitus vanhoille radioamatööreille saa jatkuvaa tuulta purjeisiin ja joka kuukauden ensimmäinen maanantai saamme vanhat jermut taas yhteen.

PS. Eräs osanottaja kysyi, että mikä on määritelmä "Old Timer'ille." No, kerho on viime vuosikokouksen päätöksellä vapauttanut yli 75 vuotiaat jäsenmaksusta. Mutta "Old Timer" on enemmänkin asenne kuin ikäkysymys. "Old Timer" on henkilö, joka pystyy kertomaan ja opettamaan nuoremmille mitä on aito "Ham Spirit." Kun sen tietää ja taitaa, voi sanoa olevansa "Old Timer"!

Kirjoitti Jari, OH2BU
Kuvat Mika, OH3BFT

Sergei

Pena, OH3TY; toivotti kaikki tervetulleiksi

Sergei

Istumassa olevaa Teuvoa, OH3BLB; jututtavat Timo, OH3TMI; Lauri, OH3RL; ja istumassa Vesa, OH3EQY. Teuvon uusi IC-735 on pöydällä kokeiltavana

Sergei

Penan, OH3TY; tervetuliaispuhetta kuuntelivat kaikki

Sergei

Erkki, OH2EF/OH5SW; kuvaa vasemalla, Pena puhuu

Sergei

Iloista porinaa pöytäryhmissä

... ja tästä pääset takaisin etusivulle

© Text-copyright: OH3AC